ГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (11.02 – 14.02)

Тази седмица ще отидем на музикално пътешествие до Италия и ще празнуваме любовта с бира, D2 и опасни връзки

11 февруари

Music Quiz / Музикален куиз

Проверете меломанските си знания и се забавлявайте с музика, напитки и много настроение.
Куизът ще включва въпроси от разнообразни жанрове и години.

Отборите стандартно са между 3 и 8 човека. (за всеки човек под 3тия се добавят по 2 точки към генералното класиране / за всеки над 8мия се отнемат по 2 точки от генералното при максимален брой – 10).

такса за участие – 3 лв на човек
награди:
бутилка уиски, награди от Colibri Books и шотове

Куизмастър: Stefan Dimov
Екип: Фантазия без граници
С подкрепата на Colibri Books, Кино клуб Пловдив

Club Fargo

20 часа

12 февруари

17:30 – 19:30 часа

12 февруари

Фотофестивали 2018 с Надежда Павлова

Как остров Възнесение е свързан с пътуване до Марс?
Къде киборги срещат вуду магьосници?
Има ли кучета-човеци?

Този вторник Надежда Павлова ще разкаже за някои от интересните фотографски фестивали през 2018. Ще сподели свои впечатления от Фотографските срещи в Арл, Фотобиеналето в Солун, Месеца на фотографията в Братислава, Paris Photo и др.

По време на срещата ще може да разгледате и емблематични фотокниги издадени през 2018 година.

Вход: 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят

За да се включите в събитието молим да попълните регистрационната форма на тази страница: https://photoworld.bg/sabitia/fotofestivali-2018-s-nadezhda-pavlova-plovdiv/

Отсреща

19-22 часа

13 февруари

Късо кино без думи

В новото издание на издание на Късо Кино във Фарго ще видим няколко любопитни късометражни филма от целия свят, реализирани без помощта на диалог.

вход: свободен

Club Fargo

19 часа

Музикално пътешествие из Италия

Събитие, което ни запознава с някои италиански региони и територии чрез тяхна традиционна популярна музика в класически аранжимент за тенор и пиано.
Програмата включва и описание на георграфските, икономически и езикови характеристики на териториите, илюстрирани чрез музикални теми.
Многообразието от типични блюда, художествени традиции и музикални мотиви за всеки регион показва разликата в историята и традициите на различните части от територията на Италия. Това е ясен израз на богатството на италианската култура, обединена от общия вкус към красота и стил.
Отделните песни са на местен диалект и отразяват духа и традициите на региона. Всеки текст представя някои специфични аспекти от историята на региона.
Музикалното събитие е съпроводено от изложба на панели с фотографии на красиви места и типични продукти за всеки регион.
Вход свободен

Регионален Етнографски музей – Пловдив

18-20 часа

14 февруари

Кино дискусия: Източни обещания / Хищникът

За своята 77-a дискусия Кино клуб Пловдив избра да бойкотира нежния празник на любовта Свети Валентин с непреходната екшън класика с Арнолд Шварценегер „ХИЩНИКЪТ“ от 1987 г. и криминалния трилър на Дейвид Кронънбърг от 2007-а: „ИЗТОЧНИ ОБЕЩАНИЯ“.

След едно не толкова убедително продължение, няколко появи на космическия злодей в други филми и един нелеп римейк/рибуут от миналата година, „ХИЩНИКЪТ“ на Джон Мактиърнън все повече се бетонира в съзнанието като един от най-култовите и добре скроени сай-фай екшъни от 80-те. Номиниран за „Оскар“ за специални ефекти, но запомнен главно с костюма на ловуващия пришелец и няколко култови фрази на Арнолд Шварценегер, като незабравимата: „Get to the chopper!“ „ХИЩНИКЪТ“ заслужава един по-задълбочен и (нека не се лъжем) носталгичен поглед.

Вторият избор на клуба е драмата „ИЗТОЧНИ ОБЕЩАНИЯ“, за който Виго Мортенсен печели първата си номинация за „Оскар“. Филмът е задълбочен поглед към подземния лондонски свят, контролиран от руската мафия, в който насилието може да избухне по най-неочакван начин дори в сауна и да създаде една от най-бруталните и сурови ръкопашни бойни сцени в историята на киното.

Всички предложения може да видите в Lostinplovdiv.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина