ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Индонезия иска тясно сътрудничество с Пловдив в областта на бизнеса и културата

Възможностите за побратимяване на Пловдив с град от далечна Индонезия обсъдиха по време на разговори кметът Здравко Димитров и Н. Пр. Сри Астари Расджид, посланик на азиатската държава в България. Това е втора поредна среща между двамата, като първата е била със Здравко Димитров в качеството му на областен управител, когато са били обсъждани взаимоотношенията на областно ниво.

„Индонезия е известна със своите богатства в културно отношение, а Пловдив с историческото си наследство и това е нещото, което ни обединява“, заяви Н. Пр. Сри Астари Расджид. „Държим на партньорството си с Вашия град. Тази среща за мен е много важна, за да видим нашето сътрудничество по отношение на бизнеса и културата“, допълни тя и посочи, че градът, който иска да се побратими с Пловдив е втората най-посещаема дестинация след Бали, където се намира най-старият будистки храм и най-големият университет в Индонезия.

„Запазването на Пловдив като Европейска столица на културата и продължаване на този важен проект е от първостепенно значение за мен и моя екип. Вече имаме набелязани теми, с които ще задържим нивото, ще запазим интереса на гражданите и туристите към конкретни мероприятия“, обясни кметът Здравко Димитров.

Той подчерта огромното значение на Пловдив и региона като най-бързоразвиващата се индустриална зона в страната и заяви, че съвместната работа ще продължи и занапред.

Взаимоотношенията между Пловдив и Индонезия не са само на дипломатическо ниво, те се развиват много добре и в културно отношение, когато през изминалата година танцов състав от Индонезия участваше на Международния фолклорен фестивал, където плениха пловдивската публика със своите изящни и красиви танци. Това сподели на свой ред заместник-кметът Пламен Панов. Той допълни, че трябва да развиваме културна дипломация, като се организират съвместни мероприятия като изложби.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина