АктуалноГрадътКриминалеНовини

Заловиха дрифтаджия на Кукленско шосе

22-годишният от Казанлък може да отнесе глоба до 3000 лева и лишаване от право за управление до 6 месеца

„Дрифтаджия“ бе хванат от екип на Специализирани полицейски сили на бул. „Кукленско шосе“ тази нощ около 23.30 часа в Пловдив. Нарушителят е 22 -годишен младеж от Казанлък.

От пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив поясниха: „Служителите на реда са му съставили акт по чл. 104 „б“ от Закона за движение по пътищата, за това че използва за други цели, път отворен за обществено ползване, освен в съответствие с неговото предназначение за превоз на хора и товари, като извършва резки маневри, преднамерено изважда МПС извън контрол чрез предаване до загуба на сцепление на задните гуми( дрифт), като по този начин блокира движението по пътното платно.“

Припомняме, че санкцията, която предвижда закона е глоба до 3000 лева и лишаване от право за управление до 6 месеца.

През септември м.г. екип на сектор Специализирани полицейски сили реагира на сигнал от граждани за лек автомобил БМВ, който прави опасни маневри в кръстовището между бул. „Санкт Петербург” и бул. „Менделеев”. Тогава бе заловен 25-годишен дрифтадижя от Раковски.

От „Охранителна полиция“ съветват водачите да бъдат отговорни като шофират внимателно и са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към всички нарушители на пътя.

Снимката е илюстративна/архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Много от дрфхтърите владеят автомобилите си в пъти по-добре от любителите шофьори! В повечето случаи не са опасни за останалите участници в движението! Ченгетата да не се занимават с глупости, а да патрулират из града, че хората ги е страх по тъмно да излезнат! Крадат се части от автомобили, извършват се грабежи, изнасилвания, убийства, побоища… Къде е полицията? По-лесно е да глобиш нормален гражданин, вместо до се занимаваш с престъпници….

    1. Мястото на дрифтърите не е на пътищата , да много от тях може да владеят колите си на пътя много по добре от останалите участници в движението … Но въобще не е безопасно да се кара по този начин на пътя уви има много причини шофьора да изгуби контрол над колата и то не по негова вина . Защото един автомобил който се кара по този начин се нара на предела и вероятността да се счупи е огромна . Гледам състезания по дрифт и не съм виждал състояние в което да няма поне няколко коли които да не се счупват … А в неконтролирана среда , които са нашите пътища … За това мястото и е на местата пригодени за тази цел , където застрашават единствено своята сигурност

  2. Защо не засилят малко полицейското присъствие в града, а не да се страхуваме, че някой ще ни блъсне, защото е дрогиран, пиян или иска да се прави на велик! Всеки ден има подобни глупаци! Нито глобата, нито 6 месеца без книжка са достатъчни!

  3. 6 месеца голямата работа…да не би и без книжка да не може да кара? Пък и след 6 месеца ще е Юли месец, сезона на селските бекове и подсечени глави от околните на Смолян и Пазарджик села за дрифтове, тъкмо ще се присъедини към тях.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина