АктуалноГрадътНовини

Две полицейски акции за последното денонощие в Пловдив

Две специализирани полицейски операции са проведени през последното денонощие от служители на сектор Специализирани полицейски сили на територията на Пловдив. Действията са част от активните мерки на областната дирекция на МВР за опазване на обществения ред и безопасност на движението. Вчера, за времето от 14.00 ч. до 22.00 ч., е осъществен засилен пътен контрол в града. Общо са проверени 291 лица и 151 МПС.

Констатирани са 120 нарушения на Закона за движението по пътищата, за които е взето административно отношение. 36 са случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобили и 2 – на каски от мотористи. Технически неизправни са били 6 МПС, 4 – с прекратена регистрация, едно – с изменена конструкция. Засечен е водач под въздействие на алкохол, 6 са били с отнети свидетелства за управление на моторно превозно средство за неплатени глоби, 4 неправоспособни, мобилни телефони по време на движение неправомерно са ползвали 7, а 14 са нямали редовни пътни документи.

Втората акция е стартирала след 22.30 ч. снощи и приключила в 1.00 ч. днес. Акцентът при нея е поставен върху спазване на Закона за здравето, Закона за закрила на детето и пътната безопастност около нощни заведения. Проверки са извършени в две дискотеки – на бул. Дунав и ул. Кап. Райчо. Общо са проверени 285 лица и 18 МПС. Съставени са 4 акта и протокол по Закона за здравето, 10 по Закона за българските лични документи, 10 фиша по общинската наредба и 2 по ЗДвП.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина