Гладиатор и Снимки с Юки тази вечер на Филмови нощи във Филипополис

Градът Култура Новини

Четвъртък вечер от 21:10 пловдивчани ще имат рядката възможност да видят в Лятно кино „Орфей“ един от шедьоврите на съвременния исторически епос – ГЛАДИАТОР на режисьора Ридли Скот. Награден с пет награди „Оскар“, включително за най-добър филм и най-добра мъжка роля (Ръсел Кроу), с изключителен актьорски състав и безупречна режисура, вдъхновила нов живот в историческия епос, филмът остава в историята като една от най-въздействащите истории за отмъщение.

Историята започва след смъртта на император Марк Аврелий (Ричард Харис) решава да предаде властта на най-способния си и предан генерал – Максимус Децим Меридий. Въпреки това на трона се възкачва коварният син на Аврелий Комод (Хоакин Финикс), който, завладян от желание за мъст, нарежда да убият Максимус. Максимус успява да се изплъзне на изпратените преторианци и след като става свидетел на смъртта на семейството си, поема по дългия път на отмъщението.

Късната прожекция от 23:45 ч. ще бъде тази на българската драма на режисьора Лъчезар Аврамов СНИМКА С ЮКИ. С участието на Кики Сугино и Руши Видинлиев, филмът разказва за българин и японка, които се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот. След като се женят, те заминават за България, за да започнат инвитро процедури и да имат свое дете. В България обаче двамата стават участници в трагичен инцидент, след който нищо вече не може да бъде същото.

Организаторите напомнят, че тазгодишното издание тепърва ще предложи още една непреходна класика – АМАДЕУС (25.07) на режисьора Милош Форман. Очакват ви също така и премиерата на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени. На 22.07 /понеделник/ от 21.10 ч в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъде показан филмът „Лятото на обичайните заподозрени“. Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.