ГрадътНовини

Безплатни уроци по паневритмия за деца и възрастни стартират тази седмица в Пловдив

Маестро Йордан Камджалов ще пренесе духовното учение на Петър Дънов чрез интерактивен спектакъл на Античния театър през 2019 г.

Безплатни курсове за възрастни по паневритмия започват от днес (10 октомври) и ще се провеждат всяка сряда до март следващата година от 7.30 и 19.00 часа в „Йога студио Ананда“ (ул.„Леонардо да Винчи“ 16). В продължение на 75 мин. участниците ще се запознават с текста, музиката и движенията характерни за тази духовна практика. Водещ на курсовете е холистичният терапевт и лекар Светла Балтова.

В проекта са включени също и курсове за деца, които започват от 11 октомври в зала “Сакрална архитектура на тялото” (ул. „Кавала“ № 20) с водещ Мария Атанасова. Те ще се провеждат всеки четвъртък до май 2019 от 17.00 и 18.00 часа и са подходящи за деца до 14 години.

Желаещите могат да се запишат на местата за провеждане на уроците.

Допълнително ще се организират и музикални работилници и семинари, свързани с духовния танц, създаден от световно признатия учител и философ Петър Дънов.

Дейностите се случват в рамките на проекта „Заедно в кръга на паневритмията – хармония между тяло, ум и дух“ на Сдружение “Видя проект“,  който е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Кулминацията на събитията ще е на 25 май 2019 с интерактивен спектакъл, воден от световноизвестния диригент Йордан Камджалов, съчетаващ трите формата на авторския му проект „Музикална лаборатория за човека“. Концертната част включва музиката и текста на втори дял на паневритмията, изграден на основата на български ритми и мотиви. Той е базиран на българското духовно учение, което търси пресечната точка между изкуството и физическата активност с движение, музика, пеене и медитация.

Повече информация за графика на провеждане на курсовете може да откриете ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина