Тръгна онлайн подписка в защита на заплашените с дисциплинарни наказания преподаватели в АМТИИ

Гласове

Студент създаде петицията в подкрепа на професорите  Куюмджиев и Димова  

Изпитваме възмущение от авторитарния режим в АМТИИ, се казва в подписката

Авторът на подписката и подкрепилите я се възмущават от действията на ректора проф. Милчо ВасилевОнлайн подписка в защита на заплашените с дисциплинарни наказания преподаватели в АМТИИ стартира вчера. Само за часове петицията е била подкрепена от близо 100 души. Неин съставител е студент на Академията. С подписката хората застават плътно зад неудобните на ръководството на ВУЗ-а професори Юлиан Куюмджиев и Албена Димова. „След многобройните сигнали към различни институции и медии искаме да изразим своето недоволство от намерението на ръководството на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив да накаже дисциплинарно двамата професори Албена Димова и Юлиан Куюмджиев. Смятаме, че това е  грубо нарушение на човешките права и на свободата на словото”, подчертава авторът на петицията.

„Изпитваме възмущение от авторитарния режим в АМТИИ. Нека не забравяме, че ръководството на АМТИИ не отговори вече няколко месеца на исканията на студентите от Академията, изразени в подписка до него, което показва всъщност истинския облик на това ръководство. Защо държавните институции мълчат по въпросите, свързани с нашето бъдеще? Призоваваме МОН да вземе отношение публично относно всичко, случващо се в АМТИИ през последните няколко месеца. Искаме да се гордеем, че сме възпитаници на тази Академия, а не да се срамуваме от действията на нейното ръководство. Призоваваме всички бивши и настоящи студенти да се включат”, пише още в петицията . 

Подкрепилият подписката Георги Станкулов пише в коментар към нея: „Смятам,че живеем в демократична държава, в която всеки е свободен да изрази своето мнение.Ако позволите тези достойни личности да си отидат,тази академия отива към пропастта.Познавам професорите те са изключителни професионалисти и справедливи хора,които защитават истината докрай.Нормално ли е, да бъдат отстранени заради мнението си ? СМЕНЕТЕ РЪКОВОДСТВОТО НА АМТИИ! Чашата преля”.

„Подписвам, заради всички "нали уж… ". Нали уж Пловдив заслужава да има опера?! Нали уж Пловдив ще е европейска столица на културата?! Нали уж акредитацията на Алма Матер е висока?! И ще ви кажа само какво беше 1вото, което помислих, когато прочетох: "… подронва авторитета на ВУЗ-а" – ама вие сериозно ли?! Честно!”, пита риторично Велислав Годжунов.

„Подписвам, защото професорите Димова и Куюмджиев са в правото си да изказват мнението си – трябва да се защити свободата на словото! В допълнение – политически лица, докато са във властта не следва да бъдат по никакъв начин награждавани от учебни заведения затова, че са си свършили работата!”, категоричен е Иво Хесапчиев.

„Настоящият Ректор на Академията трябва незабавно да бъде уволнен от поста. Министерството ( държавата, доколкото все още има такава), вместо така явно да го прикриват, да си упражнят задълженията – законови и морални. Обществото не е глухо и сляпо. Затова напуснах и родината преди 10 години. Завършил съм тази Академия. Случващото се там в момента е срам и позор!”, пише от Сингапур Живко Гиргинов.

„Подписвам, защото безобразните действия и цялостното поведение на настоящото ръководство на АМТИИ отдавна прехвърлиха границите на нормалността. Бай Ганьовския манталитет на ректора никак не кореспондира със заеманата от него длъжност и изискваните за тази длъжност висок морал и интелектуален капацитет”, смята Владимир Влаев.

Очаквайте продължение по темата!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.