Подтепето

гласове

05 Юни, 2018

Транспортният проект е реализиран успешно, настоява ресорният зам.-кмет на Пловдив

 

За доказателство Златин Велев цитира становището и на управляващия орган по оперативната програма

Като политически спекулации заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев определи манипулациите на БСП относно транспортния проект и поисканата му оставка.

Проектът  „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в гр. Пловдив” е приключен успешно на 31 декември 2015 г. Такова е становището и на управляващия орган по оперативна програма „Регионално развитие“. Благодарение на проекта Пловдив стана първия град в страната с над 48 километра велоалейна мрежа, предоставяйки възможност за алтернативен транспорт. Модернизирани бяха светофарните уредби на 50 кръстовища, изграден беше Центърът за управление на трафика.

Още в края на 2015 г. 285 автобуса, собственост на частните превозвачи, извършващи услугата обществен превоз на пътници по утвърдената общинска транспортна схема, бяха оборудвани с устройства и интегрирани в системата за управление на градския транспорт. Междувременно обаче договорите за някои от автобусните линии изтекоха, обявен бе конкурс за избор на нови превозвачи, последваха обжалвания, които в крайна сметка приключиха и на 1 март 2018 г. бе сключен новият договор. Автомобилният парк  е обновен почти изцяло с екологични автобуси „Евро 6“, които постепенно се оборудват и се присъединяват към системата за електронно таксуване. Процесът не спира. По 11 линии - 4, 25, 113, 12, 21, 26, 36, 22, 24, 27 и 93, вече се продават електронни билети и броят им всекидневно нараства. 

Общинските съветници от БСП би трябвало да са добре запознати с процеса, тъй като именно с решение на Общинския съвет билети се продават както от автоматите, така и от кондукторите. По същия начин стои и въпросът за паралелната продажба на електронните и стандартните досега абонаментни карти за градски транспорт. Автоматите по спирките също са функционални, като предстои да бъдат пуснати в работен режим след пълното оборудване на новите автобуси. Това също е вследствие на прието от Общинския съвет, включително с представители на БСП, решение, с което се измени и допълни механизмът за разпределяне на субсидиите, които Община Пловдив изплаща на превозвачите.

Освен че транспортната услуга непрестанно се подобрява, цената на билета за градския не се е повишила и е 1 лев, подчерта заместник-кметът инж. Златин Велев.

За разлика от мнението на БСП - Пловдив, успешната реализация  на проекта получи високо признание от непредубедени институции и организации. На осмото издание на един от най-големите и влиятелни дигитални и технологични форуми Webit Festival за изграждането на Центъра за управление и контрол Община Пловдив получи наградата в категорията за най-добра иновация за мобилност за 2017 година в съвременния транспорт и свързаните с него дейности.

Специална делегация от Европейската комисия също посети Центъра за управление на трафика и се запозна с реализацията на проекта.

 • 06 Юни, 2018 | Хахаха
  Толкова добре работи, че мамин ваню не слиза от джипа(подарък) и се преуморява от каране на колело по велоалеите(споделена зона). И малко понамирисва на развалено.
 • 06 Юни, 2018 | Тончев
  Добре де аз и доста голяма част от обкръжението ми не сме партийни и пак ви искаме оставката. Каква е разликата. Или си некадърен или си корумпиран. Каквото и от двете си си подай ОСТАВКАТА!
 • 05 Юни, 2018 | Голди
  Това звучи точно като „....а един мармот обвиваше шоколада в станиол”. Пловдивския градски транспорт е една приказка, с много фантазия.
 • 05 Юни, 2018 | 1912
  Егати крадците? Кое работи, мърши?
 • 05 Юни, 2018 | ххх
  ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА, ГАДИНО, ЗА ДА НЕ ВИ ИЗВАДИМ ВСИЧКИТЕ ОТ ОБЩИНАТА СЪС ШУТОВЕ! ВИЕ ЗА КАКВИ НИ ИМАТЕ!?!?!? КОЕ Е ГОТОВО!? МЪРШИ!!!!!!
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

05 Юни, 2018

БСП поиска оставката на Златин Велев заради транспортния проект

Социалистите застават зад екипа на фондация „Пловдив 2019”, но критикуват общинската власт за инфраструктурните проекти

Пловдивските социалисти поискаха оставката на заместник-кмета по транспорта Златин Велев. На пресконференция днес общинските съветници от партията заявиха, че той трябва да бъде отстранен от длъжност, тъй като реализирането на транспортния проект на Пловдив е провал, а отговорността за това трябва да поеме той. 

Иван Тотев трябва да отстрани от длъжност Златин Велев заради публичната лъжа от негова страна пред медии, че транспортният проект е реализиран успешно. Искаме да бъде понесена отговорност за това и още на следващата сесия на Общинския съвет ще внесем декларация на нашата група до кмета, с която ще поискаме той да заяви, че ще освободи Златин Велев. Правим реверанс с ...

» повече
26 Мар, 2018

Дани Каназирева: Защо още има задръствания след милионите за бул. „Васил Априлов“?

Ремонтът на бул. „Васил Априлов“ струва на пловдивчани почти 10 милиона лева, но въпреки големите разходи трафикът остава изключително затруднен, особено между бул. „Шести септември“ и „Пещерско шосе“. По този повод председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета Иван Тотев, съобщават от офиса на партията. Тя настоява пловдивчани да получат отговор на какво се дължат постоянните задръствания на „Васил Априлов“ и какви действия предприема Община Пловдив, за да премахне изнервящите тапи.

Каназирева напомня, че целта на всеки инфраструктурен проект е да бъдат създадени условия за удобно, бързо и безопасно движение. Бул. „Васил Априлов“ е обновен, но всеки ден дълги колони от автомобили чакат на светофарите в двете посоки, хората недоумяват защо на толкова ...

» повече
27 Ян, 2017

Не звънете за нередности в градски транспорт след 17,15 часа!

 

Няма кой да ви вдигне

Сега вече знаете защо рейсът ви подминава след работното време на администрацията

Таня Кънева

Стоите премръзнал на произволна спирка в Пловдив по тъмно. Задава се автобус, но вместо да намали, шофьорът натиска газта и подминава. Нямате време дори да видите регистрационната табела…  Преживявате дежавю, вчера в 18,45 ч., днес в 19,10 ч.   

 информационното табло (не електронното, а онова залепено зад гърба ви с картата на Пловдив и маршрутите) най-отдолу има изписани два телефона.  „За нередности в градски транспорт: +359032622550; +359032628701”. Набирате първия номер – нищо, сигналът е „свободно”, но никой не вдига. На втория телефон се повтаря същото.

На третата вечер ви остават 10 метра до спирката, тротоарът е пуст, а под навеса не ...

» повече
09 Дек, 2016

Откриха горещ телефон за жалби от задръствания и нередности по пътя

 

 

 

 

 

 

 

Задръстванията са проблем в Пловдив, който не само е неприятен, но може да причини и щети. От днес, недоволните шофьори, забелязали липсваща маркировка, пътни знаци, задръствания и каквито и да е пътни проблеми, могат да звънят на горещ телефон за жалби. Номерът е 032/ 62 27 07. На него всеки може да подава сигнали за нередности. 

Горещата линия е разкрита в Центъра за управление на трафика, а по думите на зам.-кметът по транспорт Златин Велев, от центъра реагират още в същия ден, в който е подаден сигнала. Също така съобщи, че е променена организацията на дживението на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Димитър Талев" и ул. "Македония", за да се избегнат възможно повече бъдещи катастрофи. 

» повече
27 Юли, 2016

„Съюз за Пловдив“ пита защо „умните“ светофари задръстиха града и до кога ще чакаме електронния билет

 

Каназирева иска документи за изпълнението на транспортния проект

По чия  вина и защо се бави по-доброто  регулиране на трафика и  въвеждането на електронната система за управление на градския транспорт?  Тези  въпроси поставя в питането си до кмета Иван Тотев  председателят  на  ППГОС „Съюз за Пловдив“ адв. Дани Каназирева. 

Питането за изпълнение  на двете  обществени  поръчки на обща стойност над  26 млн. лв.  ще бъде внесено на предстоящата сесия.

Транспортният проект, финансиран по оперативна програма  „Регионално развитие“,  има за цел да подобри трафика в Пловдив и да повиши качеството на обслужването в градския транспорт.  Към настоящия момент пловдивчани и гости  на града отново се сблъскват със същите  проблеми,  каквито имаше в Пловдив,  преди да бъдат инвестирани милиони левове в реализацията на ...

» повече