Подтепето

гласове

14 Май, 2018

Тотев: Савина Петкова е добър председател на ОбС, балансира, работи добре с всички групи, има и експертни качества

Освен че имаш лични експертни качества, трябва да имаш и политически, които да кореспондират с управлението, подчерта градоначалникът 

Кметът на града коментира на редовния си брифинг днес изказването си, с което скастри председателя на Общински съвет на последната сесия на местния парламент. Припомняме, че от трибуната Иван Тотев заяви в прав текст, че ГЕРБ може да оттегли доверието си от Савина Петкова. Поводът за размахания пръст от страна на градоначалника бяха няколко реплики по време на дебата за стадион „Христо Ботев”, в които съветник №1 говори за „партията майка”, за „леви и десни” и как всъщност дясното не било дясно, а лявото не било ляво.

Тотев категорично заяви, че няма конфликт със Савина Петкова. "Аз си го казах - за мен председателят на Общинския съвет още от първия ден е част от управленския ми екип. Савина Петкова е на оперативки всеки понеделник, но това, че имаме приятелски отношения, не значи, че не може да си кажем нещата, както са", започна градоначалникът. 

"Не мога да позволя да има приказки и внушения, които най-вероятно са несъзнателни, но да седя и да слушам за партията майка, не ми е приятно. Смятам, че със Савина Петкова ще приключим мандата заедно, но ясно заявявам, че не искаме да слушаме за партията майка в този мандат. Ако партията майка спечели изборите, то нека всеки ден да говори за себе си, но в момента ситуацията в Об С е съвсем различна - 2/3 от формациите в него се определят със сигурност като десни и няма как да си позволяваме такива реплики, дори да са изпуснати и несъзнателни", категоричен бе Иван Тотев.

По думите му, с нея работи добре и ГЕРБ няма да иска остраняването й. Тотев подчерта, че Савина Петкова е добър председател на ОбС, балансира, работи добре с всички групи, има и експертни качества. Но освен че имаш лични експертни качества, трябва да имаш и политически, които да кореспондират с управлението.“ 

"Следващата година е изборна . През май има евроизбори, след това са местните", напомни кметът.    

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

11 Юни, 2018

Савина Петкова с отличие „Председател на Общински съвет 2018 г.“

Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова бе отличена с приза „Председател на Общински съвет 2018“ от Асоциацията на българските градове и региони по време на годишната среща на общините в Разлог. Благодаря за признанието, което е не само за мен, а и за работата на моите колеги общински съветници. Изказвам благодарности и към работата на администрацията към Общински съвет Пловдив, която работи като добре смазана машина, което води до добрите резултати в нашата работа, заяви председателят Петкова.

С награда бе отличена и Община Пловдив, която получи приза  „Най-иновативна община“. Това стана по време на церемония, където присъстваха председателят на Асоциацията Найден Зеленогорски, зам-министър МРРБ Деница Николова, евродепутати, кметове и общински представители над 200 гости и членове.  

Годишните национални награди ...

» повече
10 Май, 2018

Тотев размаха пръст на Савина Петкова

Кметът предупреди, че ГЕРБ може да свали доверието си от председателя на местния парламент

Кметът Иван Тотев отправи остра критика към председателя на Общинския съвет Савина Петкова от трибуната на местния парламент днес. И дори заяви в прав текст, че ГЕРБ може да оттегли доверието си към нея. Поводът за размахания пръст от страна на градоначалника бяха няколко реплики на Петкова по време на дебата за стадион „Христо Ботев” днес, в които съветник №1 говори за „партията майка”, за „леви и десни” и как всъщност дясното не било дясно, а лявото не било ляво.

Ако продължавам да чувам тук, че няма ляво и дясно и всички сме в кюпа, ще свалим доверието си от председателя на общинския съвет. Пловдив не ...

» повече