Подтепето

гласове

28 Дек, 2016

Таксиметровите шофьори канят кмета на по кебапче пред общината, него го няма

Дядо Коледа се включи в протеста на шофьорите пред кметството

 

Около 20 души се включиха в започналия преди броени минути протест на таксиметровите шофьори пред сградата на общината. Припомняме, че недоволството им е породено от рязко скочила такси „Такси” на 750 лева.

Таксиджиите пристигнаха пред кметството, въоръжени със скари и кебапчета, като организаторите на общото негодувание заявиха, че искат да нахранят своите колеги преди настъпването на 2017-та, защото се очаква да бъде гладна година за бранша. Те поканиха и кмета на Пловдив, Иван Тотев, да се присъедини към тях, но него го няма. Шофьорите призоваха още веднъж за диалог между бранша и местната власт.

Към тях се присъедини и дядо Коледа. Таксиметров шофьор, предрешен като белобрадия старец, също пристигна пред кметството като заяви, че заради новите налози, от началото на следващата година ще бъде принуден да мине в нелегалност.

Очаквайте подробности!

 

  • 28 Дек, 2016 | Men
    И как точно са дискриминирани тия нещастници? Повечето за нищо не стават. Това че са монополисти и имат много лесен начин да блокират движението в града(hello police) не ги прави нищо повече от едни боклуци. Лобито им успя да забрани единствената им реална конкуренция - Uber.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

03 Май, 2018

Таксиметровия бранш с ултиматум към транспортния министър

Настояват за цялостна ревизия на настоящия закон

Ако до 10 юни Ивайло Московски не състави комисия и не покани шофьорите и превозвачите на преговори, следва национален протест и стачка

Представители на различни организации на таксиметровите превозвачи и водачи от цялата страна се събраха днес в Пловдив, за да изразят недоволството си, срещу законовите промени свързани с бизнеса им, които се правят на национално и местно ниво. Те поискаха пълна ревизия на Закона за таксиметровите превози или изцяло нов закон, като дадоха ултимативен срок на ресорния министър до 10 юни. До тогава Московски трябва да откликне на исканията ми за формиране на съответните работни комисии и да отправи покана на браншовите организации за участие в тях.

„Повече от две години се ...

» повече