Подтепето

гласове

08 Окт, 2017

Съюзът на издателите: Протестираме остро срещу заплахите на политици към журналисти

Съюзът на издателите в България, към който принадлежат и медиите Под тепето и КАПАНА.БГ, излезе с обща позиция относно натиска и заплахите към журналисти в последните няколко дни. „Протестираме остро срещу поведението на народния представител от ГЕРБ Антон Тодоров, който заплаши в ефир водещия на Нова телевизия Виктор Николаев. Ние вярваме, че работата на журналистите е да задават въпроси и да настояват за отговори, когато политиците не ги дават. Недопустимо е представител на властта да отговаря на въпрос със заплаха. Подобна агресия е удар срещу всички медии, които поставят на първо място обществения интерес”, се казва в позицията.

„Съюзът на издателите в България изразява своята солидарност с Виктор Николаев и с всички български журналисти, които не спират да задават въпроси. Ролята на медиите е да информират своите читатели и зрители и да притискат всички политици да бъдат прозрачни, отчетни и да отговарят за действията си.

Не приемаме за нормално народен представител от управляваща партия да се държи по този начин и това да остава без последици. Подобно поведение уронва престижа на институцията Народно събрание. Очакваме нито един представител на политическите сили да не си позволява повече да заплашва журналисти заради това, че си вършат работата.”

 

  • 08 Окт, 2017 | академик
    И на слепите стана ясно, че журналистите и политиците са в един отбор. Махаленските "спорове" не могат да заблудят никого. Липса на достойнство, липса на етичност и потресаваща неграмотност са черти, характеризиращи и двете страни. И политиците, и журналистите заливат хорта с фейк нюз, с дразнещи простотии. Не протестирайте, а си вършете работата по съвест. Ако се досещате какво е това.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини