Съюзът на българските музикални и танцови дейци: Твърденията на ректора на АМТИИ уронват авторитета и честта на преподаватели и студенти

Гласове

Недопустимо е публично да се отправят недоказани обвинения, вместо да се решават възникналите проблеми, категорични са от организацията

Съюзът реагира остро на изявленията на проф. Милчо Василев пред Под тепето, сезира  просветния министър  

Съюзът на българските музикални и танцови дейци излезе с остра декларация по повод поредицата от публикации на Под тепето по повод случващото се в АМТИИ и конкретно думите на ректора проф. Милчо Василев пред медията ни в правото му на отговор. От организацията реагираха на текста ни, в който професорът атакува преподаватели и студенти от Академията, като позицията им е изпратена до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, до ръководството на АМТИИ, до Под тепето и БТА. От СБМТД се запознали обстойно с казуса след публикациите ни, след което председателството на съюза единодушно приема декларацията, с която сезира МОН.

Ето и пълният текст на декларацията:

„Председателството на СБМТД изразява своето категорично несъгласие с твърденията и внушенията, изказани от Ректора на АМТИИ проф. Милчо Василев. Те уронват авторитета, честта и достойнството на двама преподаватели от Академията- проф. д-р Юлиан Куюмджиев и гл. ас. Д-р Светослав Карагенов, както и на студентите.

Недопустимо е публично да се отправят недоказани обвинения към студенти и преподаватели в АМТИИ, вместо да се решават възникналите проблеми.

Настояваме този, който е допуснал изхвърлянето на ноти, книги, учебни материали и документи от Старата сграда на АМТИИ- Жълтото училище, да понесе своята отговорност”.  

Под тепето продължава темата АМТИИ.

Споделете ни във:

4 коментара

  1. Вместо ДРЕБНОТЕМИЕ и махленско джавкане и раздърпване на студенцията по Лагери =наши/ваши, Орел Рак и Щука= я се осъзнайте и забележете, че АрхитектКата на този елегантен Комплекс („Първа Девическа“ за разлика от Мъжката до реката; после Образцова Прогимназия с Учителски Институт) има оформен монументален, ВНУШИТЕЛЕН ГЛАВЕН ВХОД към Града. Спазарете компетентен АРХИТЕКТ ОТ КАБ да отвори истинския подход към … змиярника ви

  2. ЕТО ГО И НАЧАЛОТО НА КРАЯ.
    ДО 2020 АМТИИ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА – ОПРОПАСТЕНА ОТ ЕДИН НЕГРАМОТЕН ЦИГАНИН И СЛАВЧЕВАТА ЧЕТА

  3. За да не посмее да се занимае с ИСТИНСКИ проблеми (колко пари ми струва „елхата“ пред кмеЦтвото? ЦИФРИ, не кудкудякане! Столипиново ГЛАДУВА, имаме БЕЗДОМНИ! TOGETHER, my ass, дрън-дрън!) Иво Дернев си изсмуква от палеца „тематики“ (дребнотемие) в които не се съдържа нищо, освен ИНТРИГА: „Како Сийке ма, чу ли че професорЦите се изпотепаха гьотура?“ Дали пък някой му обръща внимание на излиянията? На „капана“ му?

  4. фабриките за БЕЗРАБОТНИ „вишисти“ ф малка Балгарийка застрашително се умножиха, докато нивята буренясват и мандрите правят сиренетата от … вещества. Какви „професоря“ преподават художества извън София = смЕх, мерсиме ама не копуваме! На Първа Девическа Гимназия / Образцова Прогимназия на елегантната АРХИТЕКТУРА ако се възстанови автентичният вход откъм Града би било достатъчен успех, Иво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.