R.O.S – от Хора на момчетата до хип-хоп сцената

Гласове

Росен Трендафилов осъществява музикалната си мечта едва на 17 години

Йоана Иванова

Ако все още не знаете кой е Росен Трендафилов, познат още като R.O.S, гарантираме, че ще започнете да чувате името му все по-често. За по-малко от година R.O.S успява да се изкачи на едни от най-големите музикални сцени в България, да запише клип, да се запознае с топ артистите в хип-хопа и да получи пълната им подкрепа. А е едва на 17.

Всичко започва, когато 5 o’clock пускат конкурс за MC-та, в който Росен на шега решава да се включи. Всеки участник трябва да публикува клип, в който рапира върху бийт на 5 o’clock. Клипчето на Росен започва да се споделя и добива виралност, а накрая достига до Николай Славчев от Crocodile. Николай го запознава с Wosh MC и Yoko, които му дават началния тласък. Следва първото му участие в Пловдив.

Росен печели конкурса, а наградата е да запише парче по желание. След това идва идеята за клип, който обаче не се покрива от организаторите. Тогава Росен се обръща към Николай с молба да му намери почасова работа, за да може да финансира начинанието. Николай го води в един дърварник в село Труд и го запознава с Мария. Готов е да започне каквато и да е работа. Мария обаче го разпитва и Росен споделя за мечтата си да се занимава с музика. Тогава без да се замисля му казва: „Момче, следвай мечтите си. Ето ти една символична сума.“

Така започват да снимат клипа. Тръгват от София, откъдето заедно с група момичета, подвизаващи се като „Шайка Утайка“ и Николай от Crocodile, се отправят към Чехия. Снимат кадри на интересни места във всяка една държава, през която преминават. В Чехия прекарват първите два дни в Прага. Там снимат сцени в едни от най-големите паркове и забележителности, сред които и един скейт парк, от който има изглед към целия град. Главната им цел обаче е Бърно, където се провежда Hip Hop Kemp – най-големия хип-хоп фестивал в света. Там прекарват четири дни на палатки и заснемат сцени с едни от най-доказаните имена в хип-хопа от целия свят.

Четете още в Капана.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.