Подтепето

гласове

24 Сеп, 2017

MARILLION заклеймиха Брекзит от Пловдив

Стийв Хогарт: Не трябва да издигаме стени и бариери. В крайна сметка всички сме еднакви

Умеем да си прощаваме, затова сме толкова години заедно, разкриха тайната на дълголетието на бандата музикантите

Умеем да си прощаваме, затова сме толкова години заедно, в един състав. Така музикантите от Мерилиън, които довечера ще излязат за дългоочакван от феновете концерт на Античния театър, обясниха дълголетието на формацията. Часове преди шоуто си, британците застанаха пред медиите, за да говорят за музика, за страхове и Брекзит.

Като за начало не скриха, че имат удивителна година, след излизането на последния им албум „FEAR”.  Преди броени дни той им донесе супер престижната награда Прогресив група №1 на Великобритания. Когато пишем музика, го правим за нас, а не да се харесаме на публиката или на младото поколение например. Не се съобразяваме с пазара и не търсим мястото си в него. Ако музикантите правят музика заради пазара, се превръщат във фабрики, каза вокалистът на легендарната банда Стийв Хогарт.

Бандата е една от първите, които решава да се възползва от интернет и възможностите, които глобалната мрежа дава. Още през 2001г. британците вадят музиката си онлайн. Те са първите, които започват да събират пари от верните си фенове, за да издават албумите си. Със сигурност е много трудно да преживяваш от музика в тези дни. Но бъдещето е светло, в това съм убеден, каза кийбордистът Марк Кели.

Страхуваме се от най-очевидните неща, които се случват около нас. Като например конфликтът между Тръмп и Ким Чен-ун. Всъщност обаче медиите се фокусират в неща, които не са най-страшните. Най-страшно е онова, което ние не виждаме, отговори на въпрос на Под тепето Стийв Хогарт. Питането ни дойде от името на последния албум на бандата- „FEAR” (страх). Хогарт подчерта, че музиката винаги е възможност да кажеш нещо повече на хората, да въздадеш справедливост. Един артист трябва да е искрен и откровен в текстовете си, допълни гласът на MARILLION.

Той се спря и на темата Брекзит и влиянието й върху британската музика. Трудно е да знаем от сега какво ще е случи след няколко години. Но ако Европа стане за нас като Америка, ако ще трябва да вадим визи за турнетата си, наистина ще е много трудно. Лично аз съм против Брекзит. Заклеймявам го. Не трябва да издигаме стени и бариери. В крайна сметка всички сме еднакви, смята Стийв Хогарт.

Музикантите подчертаха, че нямат търпение да излязат на древната сцена довечера. Какво са подготвили за публиката, предстои да разберем.

Очаквайте репортаж от концерта на MARILLION

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини