Подтепето

гласове

29 Юни, 2018

Лебедово езеро във вода на Античния (ВИДЕО и СНИМКИ)

солистът на Болшой театър Карим Абдуллин/снимка: fb - ДОП

 

Трупата на премиерния балетен спектакъл с намигване към дъжда   

Стига мрънкане! Да, балетистите могат да танцуват и във вода… , но ние искаме да им се наслаждаваме дълго и да са здрави

Таня Грозданова

Не разбирам стотиците мрънкачи, които изсипаха тонове дигитална кал и то след десетките литри дъждовна вода върху екипа на премиерния балетен спектакъл „Лебедово езеро“ и организаторите на фестивала Opera Open.

Не разбирам как уважаемата публика в стотиците си коментари под информацията за отменения заради лошото време спектакъл не стига до извода, че има риск за артистите и инструментите… Дали им идва на ума, че и самите актьори и музиканти също не изгарят от удоволствие при отмяна на спектакъл. За сведение: повече от 160 души на сцената (балетисти, музиканти и сценични служби), които след много репетиции и упорит труд в готовност очакваха и се надяваха спектакълът да се състои.

За всички, които очакват новата дата през септември, с намигване си позволяваме да покажем клипа на македонския балетист Агим Бафти, озаглавен „New Swan Lake“.

 

Балерини от ансамбъла с надежда дъждът да спре...

Снимките са „спомени от един дъждовен и напрегнат ден...“, както меко казано го наричат от Операта в Пловдив.

Напомняме, че спектакълът "Лебедово езеро" се отлага за 13 септември на Античен театър от 20 часа. При дъжд, балетът няма да бъде отлаган повече, а ще бъде преместен в закрита зала, увериха от Държавна опера – Пловдив. Залата ще е или „Сила" или "Колодрума".

Екипът на Под тепето също ви уверява, че Операта направи всичко възможно и потърси алтернативи, за да избегне ситуацията в сряда, но за съжаление това не беше възможно поради редица причини.

Накрая няма да предадем поредните извинения от Операта, защото според нас няма за какво да се извиняват, просто ще изтъкнем реверанса им към любимата публика - предложение за отстъпка от 50 % за спектакъл по избор от програмата им на Античен театър през месец юли. Може да я получите срещу представен билет за "Лебедово езеро" на касата на Операта на Главната улица и в Дом на културата.

  • 29 Юни, 2018 | H20
    Само дето руският солист не е солист в Болшой театър
  • 29 Юни, 2018 | Opera Open = Anti Opera = Отворено Общество = ПЕРВЕРЗИЯ
    Освен идиотизма на мечка-АКАДЕМИЦА Н.Н. за оперета под звездите, сред комарите, скара-бира с кебапче на клечка при влизане за да се ПОПоЛЯРИЗИРвА елитарното 'скуство, самата цялата концепция на престъпния американстващ спекулантин от унгаро-цигански корен Дьорд Шорош си е долна (фносна) ПЕРВЕРЗИЯ
  • 29 Юни, 2018 | УЛИЧНИЦИТЕ ДА СЕ ЗАГАЩЯТ
    Ако г-цата НЕ РАЗБИРА всички "мрънкачи, които изсипаха тонове дигитална кал и то след десетките литри дъждовна вода върху екипа на премиерния балетен спектакъл „Лебедово езеро“ и организаторите на фестивала Opera Open." то да иде на психиатър. ИДИОТСКА Е САМАТА ИДЕЯ ДА СЕ ПРАВИ "ОПЕРА" НА ОТКРИТО, OPEN. BelCanto се пее в закрито, с акустика, БЕЗ МИКРИОФОНИ. Балет - също, това са елитарни а не улични
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

13 Сеп, 2018

Звездните солисти на Болшой театър вече са в Пловдив

Снимки: Александър Богдан Томпсън

Звездните солисти на Болшой театър - народната артистка на Русия Мария Аллаш и заслужилият артист на Русия Александър Волчков вече са в Пловдив и репетират усилено с международната балетна трупа на Опера Пловдив и гостуващите балетисти от Македонската опера за "Лебедово езеро" на Античния театър.Спектаклите са на 13 и 14 септември от 20 часа. Билетите са изчерпани.

Напомняме, че отложеният спектакъл от 26/27 юни ще се играе на 13 септември от 20 часа.

За 13.09 билетите важат без заверка за същите места на Античния театър. Началото е 20 часа. На "Лебедово езеро" на 13 септември ще бъдат допускани зрители с билети за датите 26.06, 27.06 и 13.09.

14.09. е допълнителната ...

» повече
27 Юни, 2018

Лебедово езеро ще се състои, ако в 21 часа не вали

Вижте снимки от репетициите на Античния

Като малка компенсация за напрежението, което всички заедно изпитваме, Опера Пловдив предлага комплимент

Снимки: Александър Богдан Томпсън (Alexander Bogdan Thompson)

Държавна опера – Пловдив, организатор на фестивала Opera Open, излезе със специално съобщение за зрителите, които са в очакване на отложената от вчера премиера на балетната постановка „Лебедово езеро“.

Организаторите съобщават, че спектакълът ще се състои на 27 юни, ако в обявения час 21 часа не вали, съгласно Политиката при лошо време на Античния театър, която може да си припомните на този линк.

„Надяваме се, че разбирате, че натовареният график на солистите на Болшой театър и ангажиментите на балетната трупа на Македонската опера не позволяват още едно отлагане в близките дни!

Като малка компенсация за ...

» повече
25 Юни, 2018

Примата на Болшой театър Мария Аллаш и нейният сценичен партньор Карим Абдуллин повдигат завесата на „Лебедово езеро“ преди премиерата на Античния театър

Мария и Карим разказаха за вълненията си преди най-известното балетно заглавие да оживее на Трихълмието

Билетите за премиерният спектакъл "Лебедово езеро" на новата балетна трупа на Опера Пловдив бяха разпродадени преди близо месец. Почитателите на балетното изкуство с нетърпение очакват най-известното балетно заглавие да оживее на древната сцена на Античния театър в рамките на фестивала Opera Open 2018.  

Международната продукция участват Оркестърът и Балетът на Опера Пловдив, Балетът на Македонската опера, под диригентството на Бисера Чадловска, Македония. Солистите на световноизвестния Болшой театър - примата Мария Аллаш и нейният сценичен партньор Карим Абдуллин ще излязат в главните роли за пръв път на Античния театър по време на Opera Open. Аллаш и Абдуллин са в града от един ден, те замениха по спешност ...

» повече
25 Юни, 2018

Местят премиерата на „Лебедово езеро“ с един ден заради прогноза за дъжд

Примата на Болшой Мария Аллаш и нейният сценичен партньор Карим Абдулин използваха свободното време да си купят козметика и сувенири

Разпродаденият балет ще се играе в сряда, 27-и юни на Античния театър

Мария и Карим използваха свободното време за разходка по Главната улица  (двойката в средата)

 

Поради обявен оранжев код за проливни валежи през целия ден на 26.06. 2018 година - вторник, спектакълът "Лебедово езеро" на Античния театър се отлага за резервната дата 27 юни (сряда) от 21 часа.  Това съобщиха организаторите на фестивала Opera Open от Държавна опера – Пловдив.

Билетите важат без заверка за новата дата. Предвидете си топло облекло, тъй като седмичните прогнози са за температури под 20 градуса вечер, напомнят от Пловдивската опера.

В Пловдив, на сцената на Античния театър, представлението ще е с участието на звезди на световноизвестния Большой театър ...

» повече
19 Юни, 2018

Операта завзема Античния след Стинг


Opera Open 2018 започва с премиерния мултимедиен спектакъл Мадам Бътерфлай

Южнокорейката Хай-Йоон Ли, една от най-талантливите интерпретаторки на образа на „азиатската“ пеперуда, пяла Чо-Чо-Сан в шест различни режисьорски трактовки до момента, за пръв път ще излезе на толкова древна сцена

Античният театър много ни помага в нашия мениджмънт, призна с усмивка директорът на Държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова, представяйки днес програмата на Петото издание на фестивала „Opera Open“. Той ще се проведе на сцената на Античeн театър в периода  23.06 - 28.07. 2018 година.  

Оперната трупа започва новия сезон на открито със самочувствие защото за изминалите четири издания на фестивала успя да направи Градът на тепетата разпознаваема оперна дестинация. Доказателство е и статистиката: през 2014-а година Opera Open ...

» повече