Кметът за загражденията на „Дунав 4”: Бомби като тази има заложени много в последните 25 години

Гласове

Няма как в момента там да започне да се строи нещо, категоричен е Иван Тотев

Градоначалникът смята, че ПУП-а, който е отказал да одобри и за който се водят дела, не трябва да влиза в сила

Бомби като тази на „Дунав 4” има на много места в града. Те са залагани в последните 25 години. Така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на „Под тепето” днес дали има информация защо са се появили заграждения в зелената площ между четири 18-етажни блока по булевардите „Дунав” и „Васил Априлов”. Казус, за който в детайл ви информирахме в края на миналата седмица. Кметът е категоричен, че в момента там няма как да има строителни дейности, тъй като вървят дела между общината и частния собственик заради отказа на администрацията да одобри изменението на Подробния устройствен план. Този ПУП не трябва да влиза в сила, подчерта градоначалникът. И допълни, че собственикът има право да си огради имота по начина, по който го е направил, но няма никакво право извършва строителни дейности.

Проблемът наистина е, че такива казуси има на много места, които са стояли на стендбай дълги години до момента, в който собственикът на дадения имот не стартира процедура по промяна на плана и евентуално строителство. Промяна на плана в момента върви и за терена на „Ефира”, но и там ще се вслушаме в гласа на живущите в съседство, обясни кметът.

Още по темата кметът допълни, че в момента се работи по новия Устройствен план на Пловдив. С него се предвижда промяна на статута на земеделските земи в рамките на общината с цел ново строителство в периферията на града, както и намаляване на етажността в Централна градска част.   

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Ваню, не се коси, за семейните хотели нали няма „бомби“ – там всичко си е тип-топ 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.