Подтепето

гласове

25 Юни, 2018

Кметът за загражденията на „Дунав 4”: Бомби като тази има заложени много в последните 25 години

Няма как в момента там да започне да се строи нещо, категоричен е Иван Тотев

Градоначалникът смята, че ПУП-а, който е отказал да одобри и за който се водят дела, не трябва да влиза в сила

Бомби като тази на „Дунав 4” има на много места в града. Те са залагани в последните 25 години. Така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на „Под тепето” днес дали има информация защо са се появили заграждения в зелената площ между четири 18-етажни блока по булевардите „Дунав” и „Васил Априлов”. Казус, за който в детайл ви информирахме в края на миналата седмица. Кметът е категоричен, че в момента там няма как да има строителни дейности, тъй като вървят дела между общината и частния собственик заради отказа на администрацията да одобри изменението на Подробния устройствен план. Този ПУП не трябва да влиза в сила, подчерта градоначалникът. И допълни, че собственикът има право да си огради имота по начина, по който го е направил, но няма никакво право извършва строителни дейности.

Проблемът наистина е, че такива казуси има на много места, които са стояли на стендбай дълги години до момента, в който собственикът на дадения имот не стартира процедура по промяна на плана и евентуално строителство. Промяна на плана в момента върви и за терена на „Ефира”, но и там ще се вслушаме в гласа на живущите в съседство, обясни кметът.

Още по темата кметът допълни, че в момента се работи по новия Устройствен план на Пловдив. С него се предвижда промяна на статута на земеделските земи в рамките на общината с цел ново строителство в периферията на града, както и намаляване на етажността в Централна градска част.   

  • 25 Юни, 2018 | Хахаха
    Ваню, не се коси, за семейните хотели нали няма "бомби" - там всичко си е тип-топ ;)
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

22 Юни, 2018

Близо 250 семейства изтръпнаха- заградиха зелена площ между четири гигантски блока на „Дунав”

Оградите се появиха след близо 14- годишна битка на жителите на района

Вижте хронологията как едно междублоково пространство става частен имот след заповед на Иван Чомаков

Още през зимата от общината са забранили застрояването на парцела, но хората очакват влизането на багерите

Според работниците, поставили оградата, собственикът си ограждал терена, за да не го ползват за тоалетна

В кметството на район Северен няма изпратено строително разрешение относно този имот, обясни Ральо Ралев

Иво Дернев

Над 250 семейства от четирите най-големи блока на булевардите „Дунав” и „ Васил Априлов” изтръпнаха в последните два дни. Парцел в зелена площ на междублоковото пространство на адресите „Дунав” №2 и №4 и „Васил Априлов” №146 и №148, на които се издигат 18-етажни жилищни сгради, бе ограден ...

» повече