Кметът за ул.“Отец Паисий“: Ще пазим „златното паве“ в Общината

Гласове

Тотев благодари на Господ за Анка и се помоли за Веселина Сариева след молитвена закуска при Тръмп

Вместо да питате Боил Банов за паветата, питайте за Тютюневия град, препоръча градоначалникът на пишещите братя

 

„Сутринта разпоредихме на зам.-кмета по транспорт Велев да ни донесе тук в Община Пловдив на съхранение, така нареченото „златно паве“ и още две бордюрни метални плочки със стихотворения.“ – така започна коментара си по развихрилите се проблеми с ремонта на улица „Отец Паисий“ кметът Иван Тотев, който се завърна преди часове от САЩ, където бе поканен на традиционната молитвена закуска с президента Доналд Тръмп.  

„Не знам, някакви много важни павета са това. Така че железните бордюри, които са правени от Наско Хранов и златното паве, ще са на съхранение, и ще бъдат поставени на същото място след ремонта. Това е някаква много странна истерия, която се случи през последната седмица с Веска Сариева. Сега, тя е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим Културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава.

Но това е нещо важно, което се разгоряло в Пловдив, за това дали ще бъдат квадратни павета или правоъгълни павета. Всичко в Пловдив, понеже е древен и вечен град, се преизползва. Ние отваряме например, крепостни стени и разкопаваме, виждаме, че едни и същи материали се използват по 3- по 4 пъти, така че абсолютно нормално е едно паве, което е извадено от „Васил Априлов“, да отиде някъде другаде и да се промени.“ – с този емоционален монолог кметът Тотев се опита да успокои страстите, разгорели се в негово отсъствие, заради ремонта на улицата и заявеното намерение от него да се уеднаквят паветата там.   

Той изрази учудване, че журналистите са търсили министъра на културата Боил Банов, за да коментира темата и препоръча на пишещото съсловие да пита министъра кога ведомството му ще се изкаже по проекта за Тютюневия град, вместо по паважните тревоги. Тотев напомни, че самият Банов обещал това да стане до края на февруари.   

„Много интересно е, че тия правоъгълни павета станаха някакви уникални павета. Ако искате ще се разходим в Пловдив и ще видим най-малко още на 3-4 места правоъгълни павета, така че не са чак толкова уникални тия павета.“

Относно намерения зид на "Отец Паисий", кметът каза, че той ще бъде обследван в най-кратки срокове, като това няма да попречи на реконструкцията на улицата.

Градоначалникът коментира и спирането на обществената поръчка за площад „Централен“ от небезизвестната фирма на Анка "овчарката".  

"Анка може да е всеки един от нас, може да я виждаме по Главната, може да е някой адвокат, може да е някой учител, може да е някой участник в управлението на Пловдив. Анка може да е всеки. Но понеже идвам от молитвена закуска, а Господ дава предизвикателства на хората, които обича, то ако Анка -или учителката, или адвокатът, или кметът, или който и да е – смята, че ще попречи на реализирането на проекта за културна столица или на мандата, много се лъже.

Не само, че няма да попречи, но ще направи така, че проектът да бъде по-успешен, защото мотивира едно креативно мислене във всички нас. Ако някой смята, че така може да се спечелят избори или да се навреди на едно управление – това не само не е честно спрямо пловдивчани, но и трябва да знае, че Господ вижда всичко. Затова – не прави на другите това, което не искаш да направят на теб", заключи кметът. 

Споделете ни във:

8 коментара

  1. Анка е самия Тотев. Търси си оправдание за провалите. То за една година не се правят неща, който отдавна трябваше да са готови. Вижда се отвсякъде, че проекта 2019 е провален. Жалко за изпуснатите възможности, които проекта Европейска столица на културата дава.

  2. Мамин Ваньо, не се пали толкова. Дните в общината ти са преброени! Ами много поразии направи и се самозабрави. Как беше в Белия дом. Види се нещо много религьозен си станал, ама и това няма да ти помогне.

  3. най-тъпият проект на общината-ще увеличат с 35см. тротоара и ще намалят двойно и без това. малкото места за паркиране 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.