Подтепето

гласове

12 Фев, 2018

Кметът за ул.“Отец Паисий“: Ще пазим „златното паве“ в Общината

Тотев благодари на Господ за Анка и се помоли за Веселина Сариева след молитвена закуска при Тръмп

Вместо да питате Боил Банов за паветата, питайте за Тютюневия град, препоръча градоначалникът на пишещите братя

 

„Сутринта разпоредихме на зам.-кмета по транспорт Велев да ни донесе тук в Община Пловдив на съхранение, така нареченото „златно паве“ и още две бордюрни метални плочки със стихотворения.“ - така започна коментара си по развихрилите се проблеми с ремонта на улица „Отец Паисий“ кметът Иван Тотев, който се завърна преди часове от САЩ, където бе поканен на традиционната молитвена закуска с президента Доналд Тръмп.  

„Не знам, някакви много важни павета са това. Така че железните бордюри, които са правени от Наско Хранов и златното паве, ще са на съхранение, и ще бъдат поставени на същото място след ремонта. Това е някаква много странна истерия, която се случи през последната седмица с Веска Сариева. Сега, тя е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим Културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава.

Но това е нещо важно, което се разгоряло в Пловдив, за това дали ще бъдат квадратни павета или правоъгълни павета. Всичко в Пловдив, понеже е древен и вечен град, се преизползва. Ние отваряме например, крепостни стени и разкопаваме, виждаме, че едни и същи материали се използват по 3- по 4 пъти, така че абсолютно нормално е едно паве, което е извадено от „Васил Априлов“, да отиде някъде другаде и да се промени.“ – с този емоционален монолог кметът Тотев се опита да успокои страстите, разгорели се в негово отсъствие, заради ремонта на улицата и заявеното намерение от него да се уеднаквят паветата там.   

Той изрази учудване, че журналистите са търсили министъра на културата Боил Банов, за да коментира темата и препоръча на пишещото съсловие да пита министъра кога ведомството му ще се изкаже по проекта за Тютюневия град, вместо по паважните тревоги. Тотев напомни, че самият Банов обещал това да стане до края на февруари.   

„Много интересно е, че тия правоъгълни павета станаха някакви уникални павета. Ако искате ще се разходим в Пловдив и ще видим най-малко още на 3-4 места правоъгълни павета, така че не са чак толкова уникални тия павета.“

Относно намерения зид на "Отец Паисий", кметът каза, че той ще бъде обследван в най-кратки срокове, като това няма да попречи на реконструкцията на улицата.

Градоначалникът коментира и спирането на обществената поръчка за площад „Централен“ от небезизвестната фирма на Анка "овчарката".  

"Анка може да е всеки един от нас, може да я виждаме по Главната, може да е някой адвокат, може да е някой учител, може да е някой участник в управлението на Пловдив. Анка може да е всеки. Но понеже идвам от молитвена закуска, а Господ дава предизвикателства на хората, които обича, то ако Анка -или учителката, или адвокатът, или кметът, или който и да е - смята, че ще попречи на реализирането на проекта за културна столица или на мандата, много се лъже.

Не само, че няма да попречи, но ще направи така, че проектът да бъде по-успешен, защото мотивира едно креативно мислене във всички нас. Ако някой смята, че така може да се спечелят избори или да се навреди на едно управление - това не само не е честно спрямо пловдивчани, но и трябва да знае, че Господ вижда всичко. Затова - не прави на другите това, което не искаш да направят на теб", заключи кметът. 

 • 15 Фев, 2018 | Иван
  ОСТАВКА И ЗАТВОР
 • 13 Фев, 2018 | един от ....
  най-тъпият проект на общината-ще увеличат с 35см. тротоара и ще намалят двойно и без това. малкото места за паркиране :-(
 • 12 Фев, 2018 | тиквеник
  Давай Ваньо! Покажи какво можеш. Сега ти се е паднало.
 • 12 Фев, 2018 | Хаха
  Като възпитаници на Авто-то стават кметове ще е така.
 • 12 Фев, 2018 | Отец Паисий
  Мамин Ваньо, не се пали толкова. Дните в общината ти са преброени! Ами много поразии направи и се самозабрави. Как беше в Белия дом. Види се нещо много религьозен си станал, ама и това няма да ти помогне.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

15 Юни, 2018

Дигитална кал в социалните мрежи разваля отношенията между кмета и общински съветник

„Напрежението идва в повече на някои и казват неща, които могат да сложат край както на отношения между хора, така и на политически кариери.“

Това коментира Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ в отговор на изявлението на Иван Тотев, че пише малоумни коментари във Facebook

Преди ден кметът на Пловдив Иван Тотев избухна след журналистически въпрос за разпоредената от главния прокурор повторна проверка за Колодрума. Той нарече коментарите на опозицията за големите инфраструктурни обекти „политическо говорене“ и „претоплени манджи“, от които на хората им е писнало. След това даде пример с пост на общинския съветник Евелин Парасков, написани във Facebook група, че колелото на Водната плата струвало 1 млн. лв и определи действията му като „малоумни“.    

Съвсем естествено изявлението му ...

» повече
31 Май, 2018

Ремонтът на ул.“Отец Паисий“ срина цената на диамантите (СНИМКИ)

Продават ги на промоция с 40% отбив

Очаква се идната седмица кметът ще реже лентата на обекта

Извиняваме се на гражданите за причиненото неудобство! Това казва в началото на всеки ремонт на улица, булевард или отсечка градоначалникът. Според учебниците по PR това е правилен подход.

С окъснелия ремонт на улица „Отец Паисий“ извиненията дойдоха малко множко, ама имаше защо. Невъзможността за зареждане, липсата на пешеходен поток, спад в оборотите на търговските обекти, многократното спиране на водата, разходките с боклука до далечни дестинации, поредната археологическа находка и т.н., и т.н. Все неща, с които съвременния пловдивчанин е свикнал.

Днес обаче репортер на Под тепето се натъкна на поредния ефект от проточилото се затваряне на улицата, който глобално погледнато е ...

» повече
08 Мар, 2018

Античният каменен праг на „Отец Паисий“ остава под паветата

В започнатата нова отсечка се очакват повече артефакти

Откритите в средата на февруари на ул.“Отец Паисий“ нови археологически структури вече са затрупани с пръст. Припомняме, че екипът археолози се натъкна на част от късноантична сграда с праговия блок, с дупките за залостване на врата. В останки от помещение беше намерена „боклучна“ яма от османския период, пълна с керамика и доста бронзови монети. Откритието забави работата на строителите по улицата, но кой видял, видял.

Първата археологическа структура, която се оказа част от античен зид, срещу входа на Музикалния магазин, също премина обследване и комисията даде становище, че може да се зарие.

Предстои върху тях отново да бъдат наредени паветата.

От двете страни на зарития праг продължава да извира вода от канализацията

В започната нова отсечка се очакват повече артефакти

От два дни е обявен следващият етап от инфраструктурния проект ...

» повече
15 Фев, 2018

Пловдивската Нощ отказва общинското финансиране, казва "Не" на заплахите

Събитието ще се случи, но без финансиране от страна на общината

Казваме "Не" на заплахите и културата на страха, Нощта е независим и свободен фестивал, коментира Сариева

Едно от най-големите и популяни събития в града - септемврийската пловдивска "Нощ", организирана от фондация "Отворени изкуства", ще откаже финансирането от страна на Община Пловдив. Решението, което потвърди пред "Под Тепето" Веселина Сариева, идва в отговор на изказванията от страна на кмета Иван Тотев от началото на седмицата, заплашвайки финансирането да бъде прекратено. Заплахите към Нощта дойдоха след реакцията на Веселина Сариева, относно ремонта на улица "Отец Паисий", при който имаше опасност автентичните исторически павета да бъдат премахнати.

"Продължаваме да работим за събитието. То вероятно ще се случи под малко по-различен формат, но все ...

» повече