Каква наглост – Альоша пораждал светли и топли чувства

Гласове

Любомир Минчев, Политика в Пловдив

Паметникът бил символ на бойното ни братство и приятелство. Дори нямало друг такъв народен монумент, който да поражда топли и светли чувства. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров се опита да ни каже, че от Альоша грее слънце, което стопля целия град и вечно ще го топли. С него бяха съгласни руският консул  Георги Гергов и владиката с руско сърце  Николай, качили се на върха да отбележат 60 години от  строителството на русофилското гранитство.

60 години топли и светли чувства.Какво, по дяволите, чествахме днес? 60 години от какво? 60 години от съгласието ни да потъпчем паметта си. Да си плюем в лицето и да се поклоним на агресора. Това сме направили, очевидно е. И все още има хора, които са горди с това предателство. Празнуват предателството. Самите те са предатели. Те и днес скандираха „Русия, Русия“. С благословията на владиката Николай, духовен водач на дебилите.

Руският посланик благодари на всички, които през 90-те години не позволиха Альоша да бъде свален от хълма. Упрекът е към тези, на които не им стигна смелост да го свалят. Това е големият грях на Пловдив. Затова ще гледаме подобни провокации към  българската памет в сърцето на града.Откровена руска провокация и тя няма да бъде последна, докато шмайзерът виси над главите ни.

Един доцент пък от Пловдивския университет – Симеон Кацаров, направи разтърсващото откритие , че за 60 години Альоша се превърнал в част от пловдивската история и култура.

Къде сте, градски интелектуалци. Като падне тухла в Тютюневия град, или пък ви отрежат от общинско финансиране някой проект, сте кресливи до небето, а не сте забелязали как Альоша е част от културата на Пловдив. Ако дебилите не са разбрали, кажете ни вие – така ли е , Альоша култура ли е, голяма култура ли е, поне колкото вашата ли е. Съгласни ли сте с този доцент с руското сърце. С Гергов съгласни ли сте. С Николай съгласни ли сте. Нищо не сте казали, а няма и да кажете каква култура виси над главите ни. Защото винаги сте има смелост, която се побира в една тухла, паднала нейде.

Руският посланик дори се направи на прокурор и иска наказание за осквернителите на паметници. Сигурно ще обяви война на България, ако свалим Альоша един слънчев ден. Но Макаров е наясно, че подобни провокации – надписи върху паметниците, са вътрешноведомствени операции. За да се размаха пръст на тези, които не са съгласни с Макаров, с Гергов, с Николай. Колко удобно е да се надраска Альоша на 60-годишнината и да се заклеймят извършителите като антисемити и фашисти.

Вероятно и  Макаров е твърдо убеден, че дебилите у нас са 80 процента.

Споделете ни във:

18 thoughts on “Каква наглост – Альоша пораждал светли и топли чувства

  1. До Българин . Педалче , сложи си фланелката на Сорос или Трън и ела да се пробваме на някоя полянка в града !!!

  2. А бе, като го няма Марково тепе, що не вземете да кръстите Бунарджика Макарово тепе. И попът да си го препикае.

  3. Минчев,Альоша плюеш,а водката пиеш! Голям интелектуалец се извъди.Пък и конспиративни теории.И какво каза Гергов по този повод,че да сме съгласни?То ти него го цитираш и без нищо да е казал.Този пасквил не струва и бутилка менте.Стига си се правил на интелектуалец,че се окарикатуряваш.С този стил на истина от последна инстанция взе да приличаш на Вишински.Къде сте бе,интелектуалци,идете да взривите Альоша,белким Минчев ви признае най-накрая.

  4. Десетки години комунистическите вестници промиваха мозъците на поколения наред с „братска дружба“ „комунизма ще победи“ „империализма ще рухне“ трудови победи „социалистически върхове“ и успяха..Безкритичната имитация на мислене се използва добре от съветските демагози.

  5. поредната слаба статия на Минчев – що го пускате в медията си. Не съм привърженик на Альоша, начина на изказ е просташки и не е в полза на премахване на паметника.

  6. Това е паметик посветен на обикновенния руски войник загинал за да може днес да го плюете. А не хвалебствие към държавниците и политиката на „Майка “ Русия
    Преглътнете миналота в което сте живели и работете за запазването на историята върху която се основава всичката ни гордост днес.

  7. какъв руски войник бе Е.Марков ? руския войник който окупира България ли ? тук не е загинал нито един руски войник на който да издигаме паметник , с изключение на десетина мародера пукнали от препиване с краден спирт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.