Главният прокурор към младите юристи от ПУ: Нека силата бъде с вас

Гласове

Сотир Цацаров награди отличника на Випуск 2017 Кристиан Райчев

Адв. Стефан Левашки: Бъдете първо човеци, после юристи

Нека силата бъде с вас! Така главният прокурор на републиката Сотир Цацаров се обърна към абсолвентите от Випуск 2017 на Юридическия факултет на ПУ на днешната церемония по връчване на дипломите им в спортната зала на ВУЗ-а. Обвинител №1 използва култовата реплика от Междузвездни войни, докато награждаваше отличника на випуска Кристиан Райчев, който завършва с успех 5.99. В Деня на Конституцията Цацаров му подари статуетка на лъв, като символ на силата. Утрешният ден ще е такъв, какъвто го направите вие. И утрешният ден ще има своите герои, и това ще бъдете вие, каза на младите юристи главният прокурор.

Близо 200 студенти, редовно и задочно обучение, получат тапиите си за завършено висше юридическо образование в ПУ „Паисий Хилендарски“. 17 отличника взеха диплома с грамота за успеха си, книги и едногодишен безплатен абонамент за правно-информационната система „Сиела“. 

Новите си колеги от трибуната поздравиха председателят на пловдивския административен съд Явор Колев, председателят на адвокатската колегия Стефан Левашки, бившият съдия Севдалин Божиков. Няма да ви е лесно, в момента юристи много, каза на абсолвентите съдия Колев. Тук съм да ви поздравя, но и да ви отрезвя. Защото от утре започва вашият делник. Юридическата професия девалвира през годините. Каквито и да станете, не забравяйте преди всичко, че сте хора. Бъдете първо човеци, после юристи. Не забравяйте, че правото е изкуство на доброто и справедливото, посъветва адв. Стефан Левашки всички от Випуск 2017.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.