Фандъкова прие данните от гражданската мрежа за измерване чистотата на въздуха, докато Тотев ги сравнява с врачуване

Гласове

МОСВ и Столична община ще работят с данните от станциите на AirBG.Info

В Пловдив вече има 50 частни датчика, с които кметът не иска да се съобрази. Засега

Два дни след като кметът на Пловдив сравни данните от станциите на гражданската мрежа AirBG.Info за измерване качеството на въздуха с врачуване, хвърляне на боб и гледане на кафе, Министерството на околната среда и водите обяви, че ще работи с тях. Два дни след като Иван Тотев заяви, че въпросните данни не са реални, тъй като станциите не са сертифицирани и показват неверни неща, неговата колежка Йорданка Фандъкова, прие за верни показателите от гражданската мрежа и също започва да работи с тях.

Беше немислимо преди година, заедно успяваме, доволни са от AirBG.Info. И определят като важна гражданска победа новината, че  МОСВ и Столична община започват да работят с данните на мрежата, докато тук продължаваме да дебатираме върху проблема с чистотата на въздуха в публични дебати, организирани от бизнеса.

Резултатът от решението на МОСВ и Столична община е, че до дни гражданската мрежа слага свои станции до държавните. В следващите шест месеца БАН трябва да почне да работи с данните от AirBG.Info, държавата и общините да си служат с тях.

Дали това ще се случи скоро в Пловдив и дали кметът ще признае данните от гражданските станции в града, които са вече 50, предстои да разберем.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Измервателните станции на кмета Тотев постоянно фалшифицират данните. Хората, които го правят постоянно жертват съвеста си заради хляба и салама си.
    Не случайно по официални данни на СЗО в България умират най-много хора от замърсения въздух – на глава от населението. 8800 души на година.
    КОЛКО ОТ ТЯХ СА НА СЪВЕСТТА НА Г-Н ТОТЕВ ???
    НИКОЛКО – той просто няма съвест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.