Демократична България към бизнеса в Пловдив: Ние сме вашият омбудсман

Гласове

Христо Иванов: Започваме нещо ново с цел да го превърнем във фактор за промяната на страната

Атанас Атанасов: В България корупцията прави силата и това е големият проблем

Мартин Димитров: Mредстоят драматични промени. Времето изтече

„Съюз за Пловдив” не присъства на срещата на новото политическо обединение

В България предстоят драматични промени. Този модел няма да продължи дълго. Времето изтече и примерът „Белене” е показателен в тази посока. Това заяви Мартин Димитров от Демократична България на първата голяма среща на новото политическо обединение с бизнеса в Пловдив. Събитието се състоя в център Лимакон и дава начало на национална обиколка на Демократична България.

Лидерите на партиите в обединението и икономическияj екип на формацията застанаха пред пловдивските предприемачи, за да чуят гласа им. Говори се за административните пречки пред бизнеса, за проблемите в земеделието, за данъчно-осигурителните тежести, за монополизирането на отделни сектори, за банковия съюз и еврото, за ефективността от харченето на обществените средства. Проблемите са много и очевидно настоящата власт не иска и не може да ги реши, категорични са от Демократична България.

Дискусията откриха местните председатели на ДСБ и Да, България- Йордан Иванов и Веселина Александрова. На събитието не присъстваха представители на сочената за потенциален партньор на Демократична България в града партия Съюз за Пловдив, което бе ясен знак, че формацията на Дани Каназирева засега остава извън обединението.

 Лидерът на Да, България Христо Иванов подчерта, че според социологиите, новото политическо обединение ще присъства в следващия парламент. Въпросът е как ще присъстваме там. Започваме нещо ново с цел да го превърнем във фактор за промяната на страната, отбеляза Иванов.

Тук сме, за да чуем вашия глас и да разберем с какъв ресурс разполагаме. Знаем, че няма институции, които да ви бранят, когато върху вас се стовари държавната машина. Виждаме как в последно време ни насочват на Североизток. Хората, които го правят, са генератор на корупцията в страната. В България не Съединението прави силата. Корупцията прави силата и това е най-големият проблем, каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

Мартин Димитров заяви пред пловдивските бизнесмени, че Демократична България е за намаляване на данъчно-осигурителната тежест. Икономическият екип на формацията смята, че ставката по ДДС може да бъде намалена на 18 процента. Това не значи, че не подкрепяме по-високи данъци за хазарта например, но като цяло данъчно-осигурителната тежест трябва да намалява, а не да се увеличава, както се случва в момента, подчерта Мартин Димитров. В дискусията се появиха мнения, че трябва да се прекратяват договори между държавата и общините с частни субекти, които водят до монопол на пазара и са срещу бизнес логиката и обществената полза. За пример в това отношение бе дадена инвазията на Табако Маркет по спирките в цялата страна. Кой даде на тази компания 600 хиляди квадратни метра общинска земя в Пловдив, попита млад предприемач без да чака отговор.

От Демократична България настояват за увеличаване финансовата независимост на общините, за подобряване на ефективността от харченето на обществени средства. Бизнесът се нуждае от омбудсман. Ние сме вашият такъв, заяви икономическият екип на Демократична България на пловдивските предприемачи.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.