Даряват на общината проект за реконструкция на Кино Космос

Гласове

Кметът: Седнахме на една маса с арх. Абаджиев, стиснахме ръце и ще вървим заедно напред

Кино Космос ще се случи в името на града ни, заяви арх. Абаджиев

Каква ще е съдбата на Кино Космос? Частичен отговор на този въпрос, който вълнува толкова много хора, даде кметът Иван Тотев днес. Това се случи по време на представянето на проекта за реновирането на Детмаг и превръщането на пространството в галерия. Градоначалникът се спря на знаковата сграда на арх. Шинков и обясни, че в казуса „Космос” има раздвижване.

Седнахме на една маса с арх. Тодор Абаджиев. Стиснахме си ръцете. Опитваме се да вървим заедно напред, обясни пред журналисти кметът. Припомняме, че арх. Абаджиев придоби авторските права за сградата от арх. Шинков миналото лято. Именно тогава намеренията на администрацията за оживяване на най-голямата амфитеатрална зала под тепетата рязко се промениха.  А сега дойде момент за нов обрат в сериала „Космос”.

Тотев заяви, че е имало среща именно за авторските права на сградата, на която среща се е постигнал консенсус. Притъпихме сблъсъка на личности, поясни кметът. И допълни, че вече има готов проект за ремонт и реконструкция на киното, който проектантите ще дарят на общината. Дарението обаче трябва да мине през общински съвет, а за да се случи това, трябва да е ясна точната стойност на изработения проект. Тази оценка ще се направи в следващите няколко дни,след което дарението ще мине през местния парламент. После експресно можем да минем на вълна инженеринг, допълни Тотев. Той смята, че въпросният проект може да бъде представен след две седмици. Не стана ясно обаче кой е негов автор, колко ще струва реализирането му и кога може да бъде завършен ремонтът. По предварителни изчисления, ще са нужни повече от отделените за Космос до този момент два милиона лева.

Под тепето се свърза с арх. Тодор Абаджиев. Той потвърди, че е имало среща между него и представители на общината и че двете страни наистина вървят в една посока. Да, седнахме на една маса. Кино Космос ще се случи в името на града ни, заяви арх. Абаджиев. И обеща утре да даде повече информация по темата.

Споделете ни във:

4 коментара

  1. След супер впечатляващата зала “ Колодрума“, сега ще се насладим на един невероятен ремонт на кино „Космос“ на цена 3000 евро/кв.м. най-вероятно.

  2. Каква наглост и липса на етичност на арх.Абаджиев! Къде беше всички тези години, когато хората се опитваха да спасят киното? Странно защо сега живо се заинтересува и на всичко отгоре изтъргува и си купи авторските права.

  3. АВТОРЪТ е арх.Шинков и няма начин да бъде Т.Абаджи. Както бащинството: „осиновяването“ не може да го подмени. ГЕН. А българистанската практика на фона на кривославието и кривосъдието позволява ИЗРОДИ като далавери с покупко-продажба (?!?) на „авторски ПРАВА“. Както с португалските ортаци на ИМПЕРИАЛиста на които той принуди ОбСъвет да гласува да хариже незаконни 100 бона уж за „авторски“ така и с киното са плоски трикове за здрависване под масата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.