Подтепето

гласове

07 Фев, 2018

Да живееш в Пловдив като местен - Зина Соренсен

“Старинният Пловдив е задължителен за посещение. Той е една от емблемите на Пловдив и всички му се възхищават.”

Запознахме ви със Зина в статията, която тя подготви за Lost in Plovdiv, посветена на виното. Там тя представя себе си като любител на виното, собственик на малък бизнес, поддръжник на устойчивия туризъм, почитател на социалните медии, страстен пътешественик и любител на храната. Премества се в Пловдив през 2013-а, след като среща бъдещия си съпруг в Швеция и бързо успява да си намери работа в сферата на туризма тук. В същата година започва да пише магистърската си теза със заглавие "Exploring Wine Tourism in Bulgaria – A Pathway to Sustainable Rural and Tourism Development?"/ „Проучване на винения туризъм в България – Път към устойчиво развитие на селата и туризма?” и докато интервюира различни хора се вдъхновява от прекрасните вина, изби и всички, които участват в производството на напитката. Това е и причината заедно с партньора ѝ да създадат Bulgaria Wine Tours, защото чувстват, че България може да предложи чудесна храна, вина и културни преживявания не само на посетителите, но и на местните.

Бакалавърската ѝ степен по хотелиерство е първопричината за срещата с виното, но развива страстта си малко по – късно, именно по време на магистратурата си. Пие предимно червено вино, а любимото ѝ е смес от Мавруд и Рубин на Вила Юстина, която се намира съвсем близо до Пловдив.

България е богата на удивителни винени маршрути и е доста трудно да се отличи най – добрият. Въпреки това Зина искрено се наслаждава на местността около Пловдив (Тракийския регион). Смята, че Мелнишкия район също не трябва да се пропуска, особено ако сте почитатели на виното, природата и историята. Друга препоръка от нея е Сакар и Източни Родопи (Харманли), за което посещение си струва да отделите няколко дни.

За нея емблемата на града под тепетата е Старият град и тя винаги води своите приятели и семейство там, когато я посещават. За всички „срещата” с Античния театър е уникално изживяване и никой не е подготвен за великолепието, което се разкрива пред теб на живо, дори и да си гледал снимки и клипове преди това.

Парти мястото е квартал Капана заради неповторимата атмосфера и готините места, а едно от подценяваните места е Младежкият хълм. Според Зина той може да не се развива само като терен за музикални събития, а и като място за разходка, спорт и пикник туризъм. Обича да се разхожда покрай река Марица и на Гребната база.

Зина прекарва времето си в опит да популяризира България като дестинация за алтернативен туризъм и е един от тези хора, които като говорят за страната ни, усещаш колко са впечатлени и как позитивно я оценяват през очите на пътешественика.

Какво разказва за Града под тепетата вторият гост в поредицата на Lost in Plovdiv  „Да живееш в Пловдив като местен” може да прочетете ТУК.

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

25 Юли, 2018

Шотландецът Стивън Люис Симпсън гостува в рубриката „Да живееш в Пловдив като местен“

Режисьорът на „Нито вълк, нито куче” се премества в Пловдив през октомври и избира да движи бизнеса си от бъдещата Европейска столица на културата 2019

"Аз съм от хората, които смятат, че посетителите тук задължително трябва да преживеят великолепната и успокояваща енергия, която градът притежава"

 

На 18-годишна възраст шотландецът Стивън Люис Симпсън се превръща в най-младия брокер и търговец в Обединеното кралство. На 22 решава да се премести в Лос Анджелис и на 23 години режисира първия си филм, който получава няколко награди.

В последните години, пътувайки до София, той осъществява няколко кратки посещения в Пловдив, докато накрая през октомври миналата година решава да се установи в града под тепетата и да премести голяма част от бизнеса в Лос Анджелис ...

» повече
24 Мар, 2018

Да живееш в Пловдив като местен - Анна Радуловски

Поредицата на дигиталния гид под тепетата Lost in Plovdiv "Да живееш в Пловдив като местен" продължава с Ана Радуловски

Една украинка избрала древния град за свое място за живеене и развитие

Ана е основател на Coding Girls – организация с нестопанска цел, чиято мисия е да обучава, вдъхновява и окуражава жените, които са избрали да се развиват в сферата на технологиите и програмирането. Тя редовно е лектор на всякаъв род технологични събития, а наскоро бе поканена и от Web Summit по повод Международния ден на жената.

Всичко стартира като работилница за дами и се превръща в пътуване по света. Нараства от шестнайсетина присъстващи момичета до над 1000 последователки за няколко месеца. Дори в момента продължава да се развива и да увеличава ...

» повече
14 Мар, 2018

Да живееш в Пловдив като местен - Анжела Пулехо

След Греъм Търнбул и Зина Соренсен дигиталният гид Lost in Plovdiv ни запознава с Анжела Пулехо в рубрика, посветена на всички онези готини хора, които са избрали да се установят в града под тепетата

"Трудно е да бъдеш сама жена, чужденка и предприемач тук в Пловдив и това определено не е предимство, но аз виждам голям потенциал"

Анжела се премества в Пловдив през юни миналата година и през септември стартира своя собствен бизнес тук, на българска земя. Нейната компаниа Nyvista е специализирана в подобряването работния процес на малките и средни предприятия и подпомагането им в развитието на нови пазари и бизнес идеи. Работейки цели 20 години в най – различни отрасли, Анжела придобива широки познания и умения, но това, което никога ...

» повече
11 Ян, 2018

Греъм Търнбул: Пловдив е добър контраст на моя дом в Лондон

Екипът на най-актуалния електронен гид за Града под тепетата стартира нова рубрика под наслов „Да живееш в Пловдив като местен“

Lost in Plovdiv ще представя експатите, какво в Пловдив ги омагьосва и ги кара да го превърнат в свой дом  

Хората са пулса на града. Те са това, което превръща купчините сгради и забележителности в дишащ организъм. Не можеш да се „изгубиш” в Пловдив и да не попаднеш на всички усмихнати лица и позитивни човеци, които са навсякъде около нас.

Днес, нашият екип започва рубрика, в която чрез няколко кратки въпроси и изречения ще се опитаме да разберем какво в Пловдив омагьосва чужденците и ги кара да го превърнат в свой дом.

Благодарим на нашия първи гост Греъм Търнбул, който ...

» повече