Подтепето

гласове

29 Дек, 2016

Да, България привлече 46743.16 лева само за седмица

354 дарители от България и чужбина са подкрепили новия политически проект

Новият политически проект Да, България и лидерът му Христо Иванов стартираха прозрачно живота на бъдещата партия. От движението информираха за първата си успешна дарителска кампания и разпространиха до медиите пълен отчет за приходите и разходите към 28 декември. Само седмица след старта на набиращия скоростно сила проект успя да събере почти цялата сума от бюджета от 49300 лева за първите два  месеца до учредяването му - http://dabulgaria.bg/pub/Budget_DaBulgaria_end_02_2017.pdf

Според отчета, общата сума на даренията към 28 декември е 46743.16 лева от общо 354 дарители. Средната стойност на едно дарение е 132 лева. Дарителите са както от София, така и от страната и чужбина. Както се вижда от приложените документи, има постъпили само две дарения над 1000 лева, като най-голямото е на стойност 8915 лева от българин, живеещ в Лондон. Най-голямата част от даренията са на стойност между 20 и 100 лева.

Обещахме на обществото и на нашите поддръжници пълна прозрачност на приходите и разходите на Да, България. Както вече обявихме, в периода преди учредяването набираме средства по специална сметка, отворена по решение на инициативния комитет на Да, България на името на Христо Иванов и с достъп на още двама учредители до нея. Не приемаме дарения над 10 хиляди лева и от юридически лица. В тази връзка се наложи да върнем дарение от 300 лв., пратено от юридическо лице, разясняват от Да, България.

Изключително сме окуражени от подкрепата и от това, че желанието ни за прозрачно и независимо учредяване на нашето ново движение се оказа възможно. Разбира се, това би било невъзможно и без нашите доброволци в щаба, които не получават възнаграждение и труда на много други хора, които са се регистрирали на сайта ни като доброволци. Получаваме и предложения за подкрепа под формата на офис, услуги и оборудване, което ни спестява сериозни средства, допълват от Да, България.
 

Ето и цифрите, които предоставиха от Да, България:


I. Приходи:
Дарения чрез Paypal – 4726.50 EUR (9244.23 лв.) от 125 дарители.
Дарения по банка – 37498.93 лв. от общо 229 дарители.
Средна стойност на дарение – 132,04 лв.


Общо 46743,16 лв. от 354 дарители.

Други дарения:
Офис пространство
Две мултифункционални устройства (принтер, копир и факс)
Видео камера
Кафе машина

II. Разходи:
Наем на зала (НДК, “Перото”) – 600 лв.
Наем на зала (“СОХО”) – 140 лв.
Обява във вестник (учредителна декларация) – 655,20 лв.
Офис консумативи – 43,65 лв.
Гориво – 49,07 лв.

Общо разходи: 1487,92 лв.

Линк към Facebook страницата на Да, България: https://www.facebook.com/dabulgaria.bg

 

 

  • 30 Дек, 2016 | Полина В.
    Да започнеш с пълна прозрачност на средствата, с които осъществяваш идеята си, е най-обективната атестация на намеренията.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

07 Ян, 2017

Учредиха партията „Да, България“ с 1200 гласа

Тук сме, защото вярваме, че истинският двигател на политиката са мечтите и искаме да поставим в сърцето на нашия политически живот своята Българска мечта, заяви Христо Иванов

Аз ви обещавам битка, категоричен е политическият лидер

Само преди броени часове официално бе учредена новата пария в страната ни – „Да, България“. Неин лидер е Христо Иванов, който произнесе дълга и обнадеждаваща реч както към всички присъстващи на събитието, така и към останалите наши сънародници. Представяме ви пълната реч на Христо Иванов.

Здравейте, приятели!

Благодаря ви, че сте тук, въпреки предизвикателствата на времето навън. Днес сме заедно, за да поставим начало на политическа партия от ново поколение. За първи път в България се създава политическа формация не отвън или отгоре, а от хората ...

» повече