Подтепето

гласове

18 Дек, 2017

Бюджет 2018 може да е най-високият в историята на Пловдив

Кметът очаква финансовата рамка догодина да мине за първи път 300 милиона лева

Със сигурност Бюджет 2018 ще бъде най-високият в историята на Пловдив. В това е убеден кметът Иван Тотев в края на календарната 2017-а. Все още финансовата рамка на града за предстоящата година не е ясна в детайли, но градоначалникът смята, че тя може да мине 300 милиона. Очаква се бюджетът да се обсъжда в местния парламент на 31 януари.

Постъпленията от местните приходи всяка година се увеличават. Основно от Данък недвижими имоти и Данък МПС. И това е не защото се увеличават данъците, а защото се увеличават броя на жилищните площи в града. Имаме огромно увеличение в последните години. Строителството продължава със същите темпове. Освен това очакваме една икономически добра година, което означава, че данък Придобиване, който в момента вече върви към 16 милиона приход, догодина пак ще го планираме толкова. Припомням, че до 15 декември, на територията на Пловдив, бяха извършени сделки за над 600 милиона лева. Очакваме 2018 г. да е същата. Така че по всичко личи, че бюджетът на Пловдив, заедно с увеличаване на държавната субсидия с може би около 17 милиона, може да задмине 300 милиона лева за първи път в историята на града, смята кметът.

Освен това очакванията му са да бъдат привлечени много допълнителни средства по европейски проекти. Само по Региони в растеж ще вложим около 16-17 милиона в зоната за социално въздействие в зоната от „Кн. Мария Луиза” до „Марица - Юг”. Стартираме и водния проект, който е на стойност над 100 милиона. През следващата година ще има много дейности, които ще се изпълняват и респективно ще имат отношение и към бюджетната рамка. Може да се окаже, че в края на годината средствата, които ще бъдат вложени в различни точки на града, ще бъдат много над 300 милиона лева, допълни Иван Тотев.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

12 Ян, 2018

Пак обсъждаме бюджета на града в работно време

Община Пловдив кани на 12 януари 2018 година (петък) от 16.00 часа на обществено обсъждане на Бюджет 2018. Място на провеждане на обсъжданетое залата на Общински съвет Пловдив, ул. "Авксентий  Велешки" № 20.

Според предварително обявения дневен ред местната общност ще бъде запозната с основните показатели на Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година, след което ще се пристъпи към обсъждането.

Материали по Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година са публикувани на сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Припомняме, че Бюджетът за 2018 година на Община Пловдив се очертава да бъде 369 милиона лева, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Проектът вече в Общинския съвет, но се търсят допълнителни възможности като оптимизиране на бюджетните планове ...

» повече