Подтепето

гласове

01 Окт, 2017

Безпрецедентна подкрепа за Делян

Гербаджии зоват ръководството да не приема оставката на Добрев

Пушилката от сътресенията на хасковлии, преекспонирани на държавно ниво, или наистина е пореден опит за детабилизация или прикрива поредния голям гешефт, а може би международна спогодба в ущърб на страната?!

Таня Грозданова

След като не успя да разклати управлението на черен кон, опозицията опита да го направи на бял велосипед.  Това е днешната крилата фраза на депутата от 16 МИР Спас Гърневски по повод случващото се в редиците на ГЕРБ.  Той, заедно с колегите си Атанас Ташков и Запрян Янков дадоха извънредна пресконференция в централата на партията под тепетата, за да изразят „твърдо и безапелационно подкрепата на структурите на ГЕРБ в цялата страна към Делян Добрев“.

Председателят Парламентарната комисия по енергетика и областен координатор на ПП ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, обяви днес в ефира на бТВ, че напуска Парламента, всички партийни постове и излиза от политиката. Това се случи след като депутатката от БСП Елена Йончева извади така наречената афера „Кумгейт“. Според Йончева всички назначени на възлови постове в общинската администрация на Хасково са негови роднини, приятели, съученици, съдружници, дори кум и кумец. Тя обвини Делян Добрев в конфликт на интереси. Според съпартийците на Добрев атаките на Елена Йончева са поръчка на опозицията, която тя няма да може да изпълни, а поводът за тях е оттеглянето на доверието на ГЕРБ от кмета на Хасково. Червената депутатка бе гост по същото време в студиото на Тази неделя, но отказа да застана лице в лице с Добрев. Бившият министър на енергетиката заяви, че си тръгва омерзен от случващото се, но няма да допусне един такъв скандал да тежи на правителството.

Явно опозицията се опитва да бие по най-твърдите ни хора, бе коментарът на пловдивския депутат Атанас Ташков. Преди това той изреди възхода на Хасково от управлението на ГЕРБ и направените милиони инвестиции в общината. След това извини колежката си Менда Стоянова, която не могла да присъства на извънредния брифинг и я цитира: „Не може толкова млади и талантливи хора да бъдат отстранени по такива причини.“

Депутатът от 17 МИР – Пловдив област Запрян Янев отправи апел към ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев.

Тримата присъстващи отрекоха да виждат прилика в случващото се с кмета на Хасково и подозренията, които имат спрямо него, и случаят с бившата кметица на район „Централен“ в Пловдив Райна Петрова.  

На въпрос на Под тепето как така Хасково се развива и има милиони инвестиции по време на управлението на ГЕРБ, а кмета не изпълнява обещанията и програмата си, Атанас Ташков изтъкна, че всичко е направено с подкрепата на местния екип на партията и 15-те ѝ общински съветници. По думите му, има вариант кметът на Хасково Добри Беливанов да изкара мандата си, но няма да има подкрепата на ОбС.

Пушилката от сътресенията на хасковлии, преекспонирани на държавно ниво, явно прикриват поредния голям гешефт или международни спогодби в ущърб на страната, а може би наистина е опит за дестабилизация на правителството. Това са версиите на обикновените хора, които не веднъж са се доказвали след подобна медийна пушилка. Скоро ще стане ясно.

  • 03 Окт, 2017 | Vladimir Dimitrov
    Няма такава крадлива сган!!!
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини