Бездомникът Любчо иска да бъде оправдан за пожара в Тютюневия град

Гласове

Любомир Данчев се изправя пред Окръжен съд след присъда от 4 години затвор на първа инстанция

Царски съдебен състав решава съдбата му

Адв. Стефан Левашки: След 22 години адвокатска практика по наказателни дела и участие в едни от най-шумните процеси под тепетата, той е моят най- ВИП клиент

Любомир Данчев, осъден на 4 години лишаване от свобода за пожара в Тютюневия град, застава пред Окръжен съд, за да поиска оправдателна присъда. На 7 ноември бездомникът ще се изправи пред Темида, след като с адвоката си Стефан Левашки обжалваха решението на първа инстанция. Интересното е, че след като на първа инстанция делото се гледа не от кой да е, а от председателя на Районен съд Иван Калибацев, във втора инстанция Любчо отново ще се изправи пред съдийски шеф. Делото ще се гледа лично от председателя на Окръжния съд.

Ето и коментара на адв. Стефан Левашки, който пое защитата на бездомника безвъзмездно: „Помните ли Любчо, дето "подпали" тютюневите складове в Пловдив. След близо година и половина сме на път да финализираме делото му. На 7 ноември той ще се изправи пред Окръжен съд Пловдив, който ще разгледа жалбата ни, в която искаме да бъде оправдан изцяло, след като на първа инстанция бе признат за виновен и осъден на четири години затвор. Мъча се да го успокоя, ако не с друго, с това, че след 22 години адвокатска практика по наказателни дела и участие в едни от най-шумните процеси под тепетата, той е моят най- ВИП клиент. Досега не съм имал друг, който първоначално да е уважен от Главния прокурор и Главния секретар на МВР с нарочна пресконференция, след това случаят да бъде поет от екип от трима следователи, начело с Началника на Окръжният следствен отдел, на първа инстанция делото да се гледа от Председателя на Районен съд Пловдив, а обвинението да се защитава от двама прокурори от Окръжна прокуратура, единият от които заместник-окръжен, а другият командирован от Специализираната прокуратура, сега вече и черешката на тортата е, че в Окръжен съд ще застанем пред така наречения "царски" съдебен състав – Председателят на Окръжен съд, заместникът му и още един член съдия. Когато изразя учудване от този шефски "случаен" избор, получавам отговор, че и защитникът му бил Председателят на Адвокатската колегия в Пловдив, но само при мен този избор е осъзнат и е въпрос на гражданска позиция. За съжаление все повече имам усещането, че ще се проваля в нея”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.