Подтепето

героите на деня

29 Юни, 2018

Транспортният министър награди служители на летище Пловдив за участието им в спасяването на екипажа на падналия Ми-17

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния хеликоптер Ми-17. Машината катастрофира на 11 юни в района на пловдивската аерогара, като при инцидента загинаха двамата пилоти Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, а бордният техник Алексей Каменов бе спасен.

Отличие получи и изпълнителният директор на летище Пловдив Христо Щерионов за проявения професионализъм и отличната организация на действие при възникналия инцидент.

Министър Ивайло Московски заяви, че е изключително горд да работи заедно с такива доблестни хора, които независимо от риска, са действали навременно и адекватно при тази ситуация.

Няма направени коментари
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

02 Юли, 2018

Пускат полет Пловдив-Бурса до няколко месеца

Предстоящото пускане на редовна авиолиния между турския град Бурса и Пловдив ще стане факт до няколко месеца. Това стана ясно след среща на Областните управители на Одрин Гюнай Йоздемир и на Пловдив Здравко Димитров.

Припомнямае, че разговорите за разкриване на линия Бурса-Пловдив бяха възобновени през месец февруари, когато новият консул на Република Турция Хюсеин Ергани, направи първата си официална визита при Димитров. За редовна авиолиния между двата града се заговори от 2012 година, но споразумение още не е постигнато.

Огромен интерес към осъществяването на линията Бурса-Пловдив продължава да се поддържа през всички тези години и темата се повдига непрекъснато. Бурса е един близо тримилионен град, но заедно с околните населени места става над 7 милиона. Според данните 350 000 са ...

» повече