Подтепето

героите на деня

29 Юни, 2018

Транспортният министър награди служители на летище Пловдив за участието им в спасяването на екипажа на падналия Ми-17

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния хеликоптер Ми-17. Машината катастрофира на 11 юни в района на пловдивската аерогара, като при инцидента загинаха двамата пилоти Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, а бордният техник Алексей Каменов бе спасен.

Отличие получи и изпълнителният директор на летище Пловдив Христо Щерионов за проявения професионализъм и отличната организация на действие при възникналия инцидент.

Министър Ивайло Московски заяви, че е изключително горд да работи заедно с такива доблестни хора, които независимо от риска, са действали навременно и адекватно при тази ситуация.

Няма направени коментари
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

31 Юли, 2018

Ан-124 отново кацна на летище Пловдив

Авиолайнерът пристигнал от Братислава на път за Близкия Изток

Огромен карго самолет Ан-124-100М-150 „Руслан“ (р.н. UR-8200) на авиокомпания Antonov Airlines кацна на летище Пловдив в събота – 28 юли, рано сутринта. Непросветените технически си помислиха, че става дума за транспортния самолет, който се очакваше да вдигне авариралата машина на Iron Maiden, но отговорът се оказа друг.

Карго самолетът е бил със задача транспортиране на поредния ремонтиран в ТЕРЕМ “Г. Бенковски” ЕООД –Пловдив афганистански вертолет Ми-17, съобщава pan.bg.

Авиолайнерът пристигнал от летище Братислава с два вертолета от същия тип, които са преминали ремонт в Словакия.

Афганистанските ВВС получиха значителен брой нови вертолети Ми-17 от Русия по програма, финансирана от САЩ. Предстои тяхната постепенна замяна с UH-60 Black Hawk, първите от ...

» повече
31 Юли, 2018

Министър Каракачанов: Не мога да гарантирам нищо за живота на пилотите ни!

Според него пилотите от Крумово загинали заради човешка грешка, вследствие на загуба на летателни рефлекси

„Пряката отговорност е, че 28 години не е имало достатъчно средства нито за пилотите на хеликоптери, нито за пилотите на самолети.“

Основната причина за фаталния инцидент с военен хеликоптер Ми-17 край Пловдив, при който загинаха капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев, била „загубата на летателни рефлекси заради малкото летателни часове”. Това заяви днес в ефира на btv министърът на отбраната Красимир Каракачанов.  В студиото на „Тази сутрин” той подчерта, че това е личното му мнение.

„Няма да влизам в подробности, тъй като прокуратурата не се е произнесла. Основната причина, според мен, е загубата на рефлексите от малкото летателни часове, които имат пилотите. Всичко е ...

» повече
02 Юли, 2018

Пускат полет Пловдив-Бурса до няколко месеца

Предстоящото пускане на редовна авиолиния между турския град Бурса и Пловдив ще стане факт до няколко месеца. Това стана ясно след среща на Областните управители на Одрин Гюнай Йоздемир и на Пловдив Здравко Димитров.

Припомнямае, че разговорите за разкриване на линия Бурса-Пловдив бяха възобновени през месец февруари, когато новият консул на Република Турция Хюсеин Ергани, направи първата си официална визита при Димитров. За редовна авиолиния между двата града се заговори от 2012 година, но споразумение още не е постигнато.

Огромен интерес към осъществяването на линията Бурса-Пловдив продължава да се поддържа през всички тези години и темата се повдига непрекъснато. Бурса е един близо тримилионен град, но заедно с околните населени места става над 7 милиона. Според данните 350 000 са ...

» повече