Подтепето

героите на деня

12 Мар, 2018

Славчо Атанасов пише на Цацаров, за да му припомни за Колодрума

Иска становище от прокуратурата по повод сигнала за нарушения в изграждането на спортната зала, подаден преди повече от година

Атанасов: Според ревизионния акт на АДФИ има 22 нарушения, довели до щети за данъкоплатеца на стойност 7,8 милиона лева

Ако държавното обвинение не реагира, ще се обърнем към новия антикорупционен орган, допълни бившият кмет  

Славчо Атанасов е решил да вкара отново темата „Колодрума” в дневния ред на града и институциите. Днес бившият кмет съобщи, че утре ще входира писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с питане дали държавното обвинение е извършило проверка за евентуални закононарушения при изграждането на спортната зала, на база сигнал, подаден преди повече от година.

В ревизионния акт на Агенция за държавна финансова инспекция относно дейностите и обществените поръчки при строителството на Колодрума се споменават 22 нарушения, довели до щети за данъкоплатеца на обща стойност близо 7,8 милиона лева. На база този доклад на АДФИ в прокуратурата бе внесен сигнал преди 14 месеца. Държавното обвинение обаче мълчи по случая. А за подобен доклад бяха арестувани двама кметове в Перник, за далеч по-малки щети. Но явно Пловдив не е Перник, обясни пред журналисти Славчо Атанасов.

Утре той официално ще попита Сотир Цацаров какво е станало със сигнала до прокуратурата от преди повече от година и дали въобще е назначена проверка по него. Надяваме се прокуратурата да реагира и да отговори дали има нарушения. В случая тя трябва да излезе със становище по този казус. А той е доста крещящ. Седалката в зала Арена Армеец е излязла 6500 лева, докато седалката в Колодрума струва 9500 лева. Как така пловдивската зала стана толкова златно съоръжение, при положение ще е много по-прост проект от Арена Армеец, пита Атанасов.

И подчерта, че ако прокуратурата не реагира на писмото му, ще сезира новия антикорупционен орган. Като припомни, че новоизбраният председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев обяви, че няма да жали никого, без значение на политическата му краска. Коректната наша реакция в случая е да се обърнем до прокуратурата, след като сме сезирали държавното обвинение преди повече от година. И чакаме реакция. Ако ли не, ще се обърнем към КПКОНПИ, допълни Атанасов.

Общинският съветник от групата от ПФ в местния парламент Слави Георгиев пък коментира, че не е виждал отчет от дейността, приходите и разходите на ОП „Колодрум”. Факт е обаче, че залата не може да си покрие дори ежедневните разходи. Залата е една изключително неуспешна инвестиция, която няма активен мениджърски екип. В момента комплексът е един паметник в Пловдив, каза Георгиев.   

  • 13 Мар, 2018 | Баба
    Колкото разбрахме къде отидоха милионите за семплото салонче на профсъюзния дам... Извинявам се, че коментирам със закъснение, но рядко ви гледам. С Альоша в логото - не сте моята медия. Всъщност тепето, под което е Главната, е Сахата, с красивата и зарязана часовникова кула. Но - който плаща, той поръчва музиката... :)
  • 12 Мар, 2018 | наскърбявате ТАбаджи, Собственик на Авторски Права в АРХИТЕКТУРАТА
    Така ТАбаджи Далавер, архитектурски Собственик На Авторски Права (на КОСМОС, на ГАЛЕРИЯ Гладстон, на Хиподрума и мн. др.) може да се разсърди и да ПОРЪЧА. Мокрите поръчки напоследък не струват скъпо и се перат чрез протестни Агитки (на час 4лв). Така де, къде щехме да КОЛОДРУМИМ всеки следобед, а? (Творбата мяза на сглобена по каталози май)
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

28 Юни, 2018

Специализираната прокуратура пое проверката на Колодрума

Проверката за законността на разходваните средства по време на изграждането на Многофункционална спортна зала Колодрума в Пловдив поема по пътя на проверката за Зоопарка.

Специализираната прокуратура в столицата поема проверката за злоупотреби при строителството на Колодрума, потвърди за Под тепето говорителят на главния прокурор на републиката Румяна Арнаудова.

До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив. Последното стана ясно в отговор на питане на депутата Славчо Атанасов.

Припомняме, че разследването за разходваните средства по изграждането на залата се провеждаше с месеци, като според Окръжната и Апелативна прокуратури в Пловдив не бяха открити нарушения. ВКС ...

» повече
14 Юни, 2018

Кметът Тотев: За мен в Колодрума всичко е наред

Той определи като „политическо говорене“ повдигането на теми за реализираните големи инфраструктурни проекти

„Претоплени манджи вече им писнаха на хората,“ коментира градоначалникът

По отношение на многофункционална спортна зала Колодрума всичко е наред, категоричен съм! Така кметът Иван Тотев отговори на журналистически въпрос  „ще коментира ли новината от миналата седмица, че в писмо до предшественика му Славчо Атанасов главният прокурор Сотир Цацаров отговаря, че е разпоредил повторна проверка за разходваните средства в колодрума“.

Тотев изтъкна, че такива големи знакове обекти преди управлението на сегашното мнозинство  в Пловдив не е имало. „Такъв обект е много лесен за политическо говорене. С всички големи проекти е така, но мисля че тези политически говорения са много назад във времето и вече изобщо не им обръщам ...

» повече
07 Юни, 2018

Прокуратурата пак подхваща Колодрума

Повторно проверяват как са харчени парите за строителството на спортната зала

Държавното обвинение отново подхваща Колодрума. Преписката за начина на разходването на средства при строителството на спортната зала е върната на Окръжна прокуратура- Пловдив с решение на ВКП от май тази година. Новината идва в следствие на питане на народния представител и бивш кмет Славчо Атанасов до Сотир Цацаров, което екс градоначалникът анонсира през март.

В писмо до депутата главният прокурор отговаря, че е разпоредил повторна проверка. Това е станало, след като Цацаров се е запознал с доклада Държавната агенция за държавен финансов контрол от 2015г. Според Атанасов, в него са констатирани 22 нарушения при строителството на залата.

Сотир Цацаров е разпоредил служебна проверка на база питането на Атанасов, като ...

» повече