Подтепето

героите на деня

12 Юни, 2017

Пропадна церемонията по удостояването на Менда Стоянова с титлата „Доктор хонорис кауза” на АМТИИ

Отложиха събитието заради ангажименти на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси

Менда Стоянова няма да бъде удостоена с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на АМТИИ днес. Това съобщиха от пресслужбата на академията тази сутрин. Церемонията трябваше да се състои предиобед, но се отлага за неопределен период от време. От образователната институция обясняват, че събитието няма да се състои поради ангажименти на Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Припомняме, че предложението на ректора за удостояване на политическо лице с почетното звание на АМТИИ разтресе висшето учебно заведение, тъй като е прецедент в историята му. Досега с титлата са били отличавани само хора на изкуството.

Според мнозина, така взетото решение от Академичния съвет след бурно заседание в последния ден на май, не отговаря на правилника на АМТИИ. Не така мисли обаче ректорът проф. Милчо Василев. Отговаря, разбира се. Всеки, който има заслуги към изкуството по някакъв начин може да бъде отличен с почетното звание „Доктор хонорис кауза”. Нищо противозаконно и нищо против волята си не съм направил, заяви пред Под тепето ръководителят на академията. Поводът за удостояване на Менда Стоянова с почетното звание е отпускането на 1,1 милиона лева от държавата за ремонта на Жълтото училище.

  • 12 Юни, 2017 | Академик проф. д-р ДЕбеЛЯН БЕЙевски
    Блестящият микроцефал ДЕбеЛЯН БЕЙевски може да си купи за 1.6 млн джобни парици както ХОНОРИС КАУЗА, така и Почетен Знак от килийната "музикална академия"; така като и Камата от ПУто (доценти подадоха оставки тогава!). МУТРОполит-икът и той като пребърка даренията и той ша стане АКАДЕМИК както АКАДЕМИК БожоДим. А ако огледате списъка на Почетните Съселяни =мале мила!
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

12 Дек, 2017

Възпитаници на АМТИИ към ректора: Изкуството не търпи политически и финансов слугинаж!

Бивши студенти на Академията с отворено писмо и петиция срещу ръководството заради „продажбата” на званието „Доктор хонорис кауза”

Определиха като срамно и позорно решението за връчване на академичната титла на политическо лице

Възпитаници на АМТИИ излязоха с остро отворено писмо срещу ръководството на Академията заради присъждането на академичната титла „Доктор хонорис кауза” на народния представител от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Бившите студенти пуснаха и онлайн петиция, в която изразяват недоволството си от действията на ректора проф. Милчо Василев, определил вчерашната церемония като „велик момент”. „С това ваше решение вие нанесохте не само морални щети на АМТИИ, но и  първи си „позволявате“ от всички висши училища по изкуствата в България да „продадете“ академичното звание „Доктор ...

» повече
07 Дек, 2017

Шефката на бюджета все пак получава научно звание за изкуства

По традиция Менда Стоянова отваря канелката на първата бъчва с младо вино на Дефилето в Пловдив

Държавният бюджетник става „доктор по заслуги“ половин година след несъстоялото се титуловане

Менда Стоянова е свободна на 11-и от 11 ч. да стане „Доктор хонорис кауза“ на АМТИИ

Чакаме председателя на бюджетната комисия в парламента сама да каже кога ще й е удобно да бъде организирана церемонията по връчване на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Академията за музикално танцово и изобразително изкуства в Пловдив (AМТИИ). Така отговори на въпрос на Под тепето „защо Менда Стоянова още не е получила почетната титла заради съдействието й в осигуряването на държавното финансиране“ по време на старта на ремонта на Жълтото училище, проф. Милчо Василев – ректор на ВУЗ-а.

От разпространено до медиите прессъобщение днес става ясно, че Менда Стоянова е свободна на 11 ...

» повече
08 Юни, 2017

„Доктор хонорис кауза” за Менда Стоянова разклати АМТИИ

За първи път политическо лице става носител на почетното звание на академията

Благодарение на нейната активност държавата отпусна 1,1 милиона лева за ремонта на Жълтото училище, обясни ректорът проф. Милчо Василев

Мнозина смятат, че решението на Академичния съвет не отговаря на правилника за присъждане на почетното звание

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова ще бъде отличена с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, похвалиха се днес от висшето учебно заведение с прессъобщение до медиите. От там информират, че решението за това е било взето от Академичния съвет на заседание на 31 май. На официална церемония в понеделник, Стоянова ще бъде удостоена с титлата, присъдена й „за ...

» повече