Подтепето

героите на деня

08 Мар, 2018

„Купи букет от баба“ е новият призив в социалната мрежа

Цветя „цъфват“ на неочаквани места в града

По джоба ли са китките за празника?

През последните два-три дни цветя цъфват на неочаквани места в града. Почти всеки десети магазин, независимо дали е хранителен, козметичен или за сувенири, е заредил предпразнично от най-вървежната стока за Празника на жената.

Три дни преди 8-ми март розите с къси дръжки вървят по 4 лева, ден по-късно вече са по 5. В навечерието на празника неопакована червена роза струва 6, а с украса 7-8 лева.

Рози продават дори в магазин за обувки от естествена кожа на Малката главна. Малка Галерия в Капана изкара на паважа два големи стелажа с пролетни цветя.

Красиви декоративни иглики в саксии и кошнички се предлагат за 4 – 5 лева. До тях разноцветни лалета очакват признателни господа да ги изберат за дамите си. Зюмбюлите варират от 1,50 до 4 лева, в зависимост от цвета, опаковката и дали са с луковица. Фрезиите и нарцисите на стрък са с най-ниски цени от 1,50 лева. Появиха се и минзухари в саксии.

Никъде обаче репортерът ни не можа да открие „уважаваните“ в миналото карамфили –дежурните цветя за стария строй.  

Ако не сте се заредили за 8-ми март с букет за отчет пред любимата, майката или жената, за която мечтаете, просто си начертайте маршрут към близкия пазар или подлез и заложете на новия призив в социалната мрежа „Купи букет от баба“. Така ще уважите труда на възрастните жени, които са вложили сърцата си в домашната градина, ще подпомогнете делника им, джобът ви няма да пострада и ще зарадвате вашата.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

08 Мар, 2018

Какво празнуваме на Осми март?

Осми март се е превърнал във втори Свети Валентин. Ден за купуване на скъпи букети и подаръци. Ден, от който печелят цветарите, търговците, заведенията. Но не и жените

Йоана Иванова

Мъже от 5-годишна възраст нагоре с цвете в ръка – това е обичайната гледка на днешния ден. Но ако ги попитаме какво точно празнуваме на 8 март, как ли ще отговорят? Деня на жената, вероятно ще кажат повечето без да влагат особен смисъл в думите. В съзнанието на други това винаги ще си е ден на майката, просто защото ясно пазят спомена за тържествата по случай Осми март в детската градина, когато жените дарили ги с живот са в центъра на празника. Или поне някога с разкривен детски почерк са писали ...

» повече
06 Мар, 2017

Пловдивчани радват жените си с еротични подаръци (18+)

Бельо и играчки са сред предпочитаните изненади за 8-ми март

Денят на жената чука на вратите ни, а мъжете са се впуснали в стремглаво търсене на перфектния подарък за своите половинки. Оказва се, че представителите на силния пол са решили да разчупят стереотипите на класическите подаръци като парфюми, дрехи и ваучери за модни бутици и са се насочили към по-лични и персонални изненади за своите половинки.

Челни позиции в класацията за най-търсени подаръци все още държат еротичните изненади. Срещнахме се с млада дама на име Мария Пеева, която работи в секс шоп„Купидон“ в града под тепетата, за да ни разкаже повече по темата. Най-търсените артикули са вибраторите, завява Мария. Тя уточни още, че търсенето на еротични играчки със сигурност ...

» повече
25 Юли, 2016

Жените в пловдивската история (част 1)

Някои дами са оставили много дълбока и много по-положителна диря от ред господа, на които сме кръстили паметници, улици или площади

Теодор Караколев

Църквата Св. Неделя, където е погребана Св. Рада ПловдивскаИсторията на света, държавите и градовете рядко обръща внимание на своите жени. Често причината е, че те обикновено стоят по-назад от интересните за масовите любители на историята моменти – войни, битки, политически преврати и прочее. Тези проблеми, любими и на хронистите, обикновено ги създават мъжете. България, а и Пловдив, не излизат от правилото. Появата на някоя дама в пловдивската история чак до Освобождението е изключение, дори събитие. Това, обаче не значи, че те не са важни.

Някои от пловдивските дами са оставили много дълбока и много по-положителна диря от ред други господа, на които сме кръстили паметници, улици ...

» повече
05 Юли, 2013

Боряна Павлова: Жените имат какво да кажат на света

Image title
Бившата българска актриса Боряна Павлова днес е създателка на най-големия и влиятелен женски български клуб в Ню Йорк и основателка на Мис България в САЩ. Тя пристигна вчера от закъснелия й полет директно в лобито на хотел Лайпциг. 
За дамите в Америка вече двегодишният клуб е място за утеха от носталгията им към родината. Затова се събират, за да споделят. Забавляват се и с нестандартни партита. Вързват мартенички на мили от България и отбелязват всеки роден празник. Не пропускат, разбира се, и американските. В началото са се събирали в апартамента на Боряна. Бързо клубът се разраснал и жилището й отесняло. Искат помощ от българското посолство, което веднага откликва и осигурява терен на нашенките. 
 
Присъединилите се към клуба са поетеси, художнички ...
» повече