Подтепето

героите на деня

08 Дек, 2016

Дадоха общинско жилище на апелативен съдия

Деница Стойнова ще живее на 107 кв.м. с решение на местния парламент

Тази практика трябва да престане, толкова много хора с ограничени възможности чакат за апартамент, възнегодува съветничката от ДСБ Пепа Деведжиева

Назначената за апелативен съдия преди близо месец Деница Стойнова ще живее в общинско жилище. Това реши днес местният парламент. Почти единодушно общинските съветници подкрепиха предложението на зам.-кмета Димитър Кацарски, изработено по препоръка на ръководителя на Апелативния съд. Старейшините предоставиха за ползване апартамент от 107кв.м. на магистрата, при това в самия център на града, срещу месечен наем от под сто лева. Единствено Пепа Деведжиева се изказа на микрофон по точката, след като даде отрицателен вот преди това. Тази практика трябва да престане. Даваме общинско жилище на съдия с 4 хиляди лева заплата, като освен това и съпругът й има стабилни доходи. А в същото време толкова хора с ограничени възможности чакат за апартамент. Нужда от жилище имат и актьори от театъра, подчерта Деведжиева. С мнението й са солидарни и много от колегите й, но за да се промени нещо, трябва да бъдат преработени правилата за даване на общински жилища.

  • 08 Дек, 2016 | Хм...
    И след толкова антикомунистически дрънканици в общинския съвет, за нашите хора комунизмът не си е отишъл. Привилегированите другари с привилегии.
  • 08 Дек, 2016 | pininfarina
    Ми да ги променят правилата общинския съвет тогава - предполагам е в тяхна власт, но дали искат? Пепа е права.
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини