Подтепето

героите на деня

06 Окт, 2017

„Да, България!” призова премиера да иска оставката на депутата Тодоров заради скандала в Нова

ПП „Движение Да България“ призовава председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да поиска оставката на депутата от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика Антон Тодоров. „Причина за искането ни е днешното абсолютно недопустимо поведение на Тодоров към български журналист. Тази сутрин в национален ефир за пореден път бяхме свидетели на това до каква степен управляващото статукво си позволява да репресира журналистите в България и да налага на живо цензура спрямо неудобни въпроси и теми. Депутатът от ПП ГЕРБ не само погази свободата на словото, но и отправи лични заплахи към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев”, мотивират се от политическата партия.

От там допълват, че ако Бойко Борисов действително вярва в смисъла от свободата на медиите, трябва да направи стъпка отвъд протоколните декларации и докаже ясно позицията си пред българското общество като поиска оставката на Антон Тодоров.

„Хора с поведението и морала на г-н Тодоров нямат място в управлението на която и да било европейска държава и изявите им следва да бъдат посрещани с абсолютна нетърпимост не само от обществото като цяло, но най-вече и преди всичко, от управляващите. Поведението на Валери Симеонов също бе недопустимо.
Припомняме, че „Да, България!“ вече поиска неговата оставка”, допълват от партията.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини