Подтепето

героите на деня

22 Ян, 2018

БСП настоява за включването на програма „Културен чек за Пловдив” в Бюджет 2018

Социалистите предлагат навършващите тази година пълнолетие ученици да получат ваучер на стойност 50 лева за посещение на културни събития

Червените искат още поставянето на измервателни станции за мониторинг на въздуха

Включването на програмата „Културен чек за Пловдив” в Бюджет 2018 предлага групата на БСП в общинския съвет. Идеята на социалистите е навършващите тази година пълнолетие ученици да получат ваучер на стойност 50 лева за посещения по избор на пловдивски музеи и културни събития. От партията са изчислили, че тази идея за достъп на младите пловдивчани до културния капитал на града ще струва на бюджета 180 000 лева.

„Културен чек за Пловдив” е само едно от предложенията, които групата съветници от БСП депозира към проектобюджета на Община Пловдив за 2018 година. През финансовата рамка от партията  настояват Община Пловдив да продължи ангажимента за подобряване  материалната база на училищата чрез закупуване на техническо оборудване, необходимо за учебния процес. Мотивът е повишаване на качеството на образование, а предлаганата сума е 200 000 лв.

И тази финансова година БСП предлага създаването на Програма за финансово подпомагане на лекари специализанти в общинските болници, като за това ще са необходими 250 000 лева годишно. Социалистите искат още 3 000 000 лева от собствените приходи на общината да бъдат инвестирани в построяването на общински жилища, които да се отдават под наем. За подобряване качеството на въздуха в Пловдив съветниците на БСП предлагат мерки на стойност 200 000 лв. Те се отнасят както до залесяването и озеленяването на конкретни зони, така и до поставянето на измервателни станции за мониторинг на въздуха.

Няма направени коментари
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

29 Ян, 2018

Патриотите: С Бюджет 2018 – градът ще е на ръчна спирачка

Според НФСБ рекордният бюджет за Пловдив има скрити дефицити и групата няма да подкрепи

Близо 23 000 000 лева в повече са планирани в графа приходи от местни данъци и такси

Общинските съветници от НФСБ, част от групата на Местна коалиция „Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен Фронт-НФСБ и ВМРО“ няма да гласуват за представения Проекто бюджет на Пловдив за настоящата година на сесията идната сряда. Те определиха основния стратегически финансов документ на Пловдив като: „кух“, „със скрити дефицити“ и „бюджет, който няма да решава проблеми, а тепърва ще създава такива“.

На пръв прочит, обявения за рекорден бюджет, изглежда сериозен. От къде обаче идват тези средства отгоре е интересно, коментира говорителят на групата на ПФ в Об С Слави Георгиев.  Анализът ...

» повече