Подтепето

героите на деня

22 Фев, 2017

Ето ги! Избирайте!

На 26 март Пловдив ще избере своите 11 представители в следващото Народно събрание. Битката в 16-ти многомандатен избирателен район се очертава да е свръх интересна. Много лидери, много популярни местни политически лица, но и много нови физиономии, както и много неизвестни. В менюто пред гласоподавателя е пълната палитра от политическия спектър. В следващия месец партиите ще се разгърнат в къде мащабни, къде скромни кампании, за да се опитат да ни убедят, че те са нашите хора. Ще ни ухажват, ще плюят опонентите, ще се величаят, откровено ще ни лъжат в очите, с надеждата да драснем дадената цифра в бюлетината. Защото те знаят, че всъщност силата е в нас, а не в имената от менюто и сочните им обещания. Ние сме ...

» повече
22 Фев, 2017

Юристи, политолози, знакови архитекти, предприемачи, еколози и издатели в листата на „Да, България”

Арх. Петкана Бакалова и издателят Манол Пейков сред кандидатите за народни представители

Христо Иванов води листата на "Да, България"Юристи, политолози, знакови архитекти, предприемачи, еколози, издатели. Такива са лицата в листата на „Да, България”, която новосъздадената партия, в коалиция със „Зелените” представят на пловдивчани като алтернатива на политическото статукво и старите партийни физиономии. Както още вчера стана ясно, водач е председателят на "Да, България!" Христо Иванов. Втори е Никола Вълканов.  Понастоящем той е главен асистент във ФМИ при ПУ “Паисий Хилендарски”. Автор на десетки статии в научни списания и сборници с доклади на национални и международни научни конференции. Съавтор на учебници за бакалавърските програми на ФМИ при ПУ “Паисий Хилендарски”, както и за магистърската програма “Бизнес информационни технологии”, разработена съвместно с “World Wide Education – WWEDU”, Велс, Австрия ...

» повече
21 Фев, 2017

Ген. Михо Михов поведе листата на коалиция „АБВ- Движение 21” в Пловдив

Коалиция „АБВ-Движение 21“ регистрира днес в РИК листата си с кандидати за народни представители в 16 МИР Пловдив-град под №16. Успехът ни е сигурен, защото водач на листата е бившият началник на Генералния щаб на Българската армия ген. Михо Михов, военен пилот 1 клас, досегашен народен представител и човек с опит в дипломацията, заяви лидерът на АБВ под тепетата Кирил Чалъков. След него е политологът Лидия Стойкова - Чорбанова от „Движение 21“.

Всички 17 кандидати за народни представители са доказани професионалисти в своята област, хора готови да отстояват интересите на пловдивчани и да решават техните проблеми. В нея са включени нови лица, както и представители на младежката организация и на гражданските съюзи. Нашата кампания ще бъде толерантна и позитивна, увериха от ...

» повече
21 Фев, 2017

Христо Иванов води листата на „Да, България” в Пловдив

Председателят на "Да, България" Христо Иванов ще е водач на листата на партията в Пловдив, разбра се днес. Все още не са ясни имената на останалите кандидати за народни представители от набиращия сила нов политически проект. Очаква се до края на деня те да бъдат оповестени. Ясно е единствено, че Иванов застава лице в лице с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който води листата на партията си под тепетата. Двамата ще бъдат преки конкуренти за вота на гражданите и в столицата, където също са водачи на листи. Ясен е и знакът, който Иванов и колегите му от "Да, България" дават- София и Пловдив са градовете, в които новата партия намира най-голям потенциал и очаква най-силна подкрепа.

» повече
21 Фев, 2017

Шефката на Радостни обреди- втора в листата на „Реформаторски блок – Глас народен“

Под номер 13  бе регистрирана листата за народни представители на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в град  Пловдив. Водач е бившият военен министър Николай Ненчев, следван от директора на ОП „Радостни обреди“ в Пловдив – Румяна Толова. Тя е представител от квотата на „Кауза България”, които преди няколко дни подписаха споразумение за подкрепа на Коалицията.

Трети в листата е председателят на ДБГ за район „Централен“  Велизар Дюлгерски. Четвърти е председателят на СДС за град Пловдив Николай Хаджийски, а пета зам.-председателят на общинския съвет Пепа Деведжиева. Шестото място е за представителя на коалиционния партньор „Глас народен“ Красимир Куцаров. Седмо и осмо място заемат съответно Тодор Бозев от БДФ и Божидар Савов от БНД.  Листата е от 15 човека.

» повече
21 Фев, 2017

ГЕРБ регистрира листата си за областта

Листата на ГЕРБ – Пловдив област за предсрочните парламентарни избори вече е регистрирана в РИК. Тя бе подадена от областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков след одобрение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Водач на листа е първокласният военен пилот генерал Константин Попов. „Аз съм готов за победа, сигурен съм, че след тези избори област Пловдив ще е синя. Ще спечелим – убеден съм в това“, бе категоричен генерал Попов.

Ето кои други намериха място в листата на ПП ГЕРБ – Пловдив област:

1. Генерал Константин Веселинов Попов

2. Христо Грудев Грудев

3. Данка Евстатиева Зидарова - Люртова

4. Младен Николов Шишков

5. Евелина Апостолова Русинова

6. Катя Николаева Попова

7. Гергана Трендафилова Трендафилова

8. Силвия Анастасова Хубенова

9. Минко Петков Кафтански ...

» повече
21 Фев, 2017

Дани Каназирева води листата на Нова Република в Пловдив и в областта

Кирил Янкулов и Владимир Кисьов са другите основни кандидати за народни представители от града  

Основателят на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева ще води листите на дясното обединение Нова Република  в Пловдив и в областта.  Кандидатите за народни представители на Нова Република ще бъдат регистрирани днес в районните избирателни комисии. В листата за Пловдив е Кирил Янкулов от ДСБ, магистър по екология и опазване на околната среда. В листата е и общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ инженер Владимир Кисьов. В областната листа на Нова Република са включени представители почти на всички общини от Пловдивска област.

 „Ние държим на личностите и няма да чакаме парламентът да въведе мажоритарни избори, след като милиони ги поискаха. Нова Република е единствената политическа сила, която ...

» повече
20 Фев, 2017

Стефан Дедев и Петър Петров остават извън следващия парламент

Иван Тотев регистрира листата на ГЕРБ в Пловдив с водач Бойко Борисов

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов е водач на листата на партията в 16-ти МИР – Пловдив-град за участие в изборите за 44-то Народно събрание. Тя бе регистрирана днес по обяд в Районната избирателна комисия от кмета на града и областен координатор на партията Иван Тотев. Прави впечатление, че в следващото Народно събрание няма да влязат абонирания в последните години за депутат Стефан Дедев, и Петър Петров, който дебютира на жълтите павета при последните избори. С тяхното отстраняване от избираеми позиции от партията се цели освежаване на бъдещата пловдивска герберска група в парламента.

„За трети пореден път председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов е водач на листата в Пловдив-град ...

» повече
20 Фев, 2017

Славчо Атанасов: Единствено при патриотите – само пловдивчани в листата

Димитър Керин трети в листата на коалицията

„Внасяме листа с кандидати за народни представители, съставена изцяло от пловдивчани. Ако погледнем основните политически сили - единствено тук няма да видите парашутисти или партийни началници, спуснати отгоре. Нашите кандидати са местни хора, познати в града, с добро име и професионална реализация. Пловдив има потенциала да излъчи свои избраници. А и това е почтеното отношение към хората в града, които ни гласуват доверие“. Това заяви  водачът на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ Славчо Атанасов за Пловдив-град днес, минути след като регистрира листата в 16 Районна избирателна комисия.

Втори след Славчо Атанасов е общинският съветник и координатор на ВМРО Александър Сиди, трети е местният председател на „Атака“ Димитър Керин.  На четвърто място в листата ...

» повече
20 Фев, 2017

Областният управител Здравко Димитров представи новите си заместници

Областният управител Здравко Димитров представи новите зам.-областни управители на служителите на администрацията. Ангел Рангелов и Владимир Петров са назначени със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков и встъпват в длъжност на 21 февруари. И двете нови вицета са близки до БСП.

Ангел Рангелов е завършил Академия на Министерството на вътрешните работи и юридически факултет на Софийски университет. Той има 33-годишен стаж в структурата на МВР. Започва работа през 1976 година като районен инспектор на Първо РУ – Пловдив, в следващите години е бил оперативен работник в криминална и икономическа полиция. В периода 1992 – 1998 е началник на Четвърто РПУ – Пловдив, а през 1998 година – началник на направление „Оперативно“ към РЗ „Полиция“. Рангелов е бил директор на Областна дирекция Полиция, на ...

» повече