Златната рибка плува в Цар-Симеоновата градина

Фоторепортаж

Не една, а десетки риби плуват в един от фонтаните в парка

Цар-Симеоновата градина несъмнено е един от най-предпочитаните паркове от пловдивчани и това не е случайно. С многобройните си красиви кътчета и атракции, зеленото пространство привлича погледите не само на жителите на града, но и на гостите.

От няколко дни, паркът има нови обитатели. Това са десетки риби, които плуват в един от шадраваните и привличат погледите на минувачите. Те се намират в началото на градината, в близост до сградата на Централна поща, а несъмнено, най-щастливи от гледката на играещите рибки са децата, които любопитно поглеждат във водата.

Ако до скоро, гостите на Пловдив хвърляха монети вътре с надежда, че ще се върнат отново, то сега някои от минаващите покрай рибите хвърлят трохи от храната си, за да ги нахранят. За съжаление, нашите репортери не откриха никой, който да ни даде подробна информация кога точно са се появили рибките и по чия инициатива, но едно е сигурно – определено карат посетителите на парка да се сумихнат.

Споделете ни във:

2 коментара

  1. predi 1989godina vinagi e imalo zlatni ribki tochno tam. Ne triabva da se hraniat s trohi, no za prostotiata pochiven den niama. No uveriavam, che tam vinagi e imalo tezi ribki.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.