Подтепето

фоторепортаж

01 Ноев, 2017

Боливуд превзе Капана пак, очаква се Холивуд

 

Снимат саундтрак на нова продукция (ГАЛЕРИЯ)

Местните се тюхкат, че не са предупредени. Запушват входове на магазини и няма места в Синята зона

Индийската конкуренция на Холивуд отново снима мащабна продукция в сърцето на Пловдив. Отрано сутринта уличките в Капана са опасани от кабели и удължители. Огромни камиони за реквизит са задръстили ул.“Йоаким Груев“.

Реквизитът превзема тротоари и дувари. Собственичка на бижутерски магазин срещу Джумая джамия издирва 40 минути организатори от продукцията, за да можа да влезе в обекта си, който бе недостъпен.

Синята зона е неизползваема за шофьори с делнични задачи в района. „Улицата е платена, не може да спирате тук,“ обяснява служителка на ОП-то на млад мъж, който се кани да пусне SMS. Охранители на всеки ъгъл обясняват на пловдивчани от къде може и откъде –не, да се минава.  

Техническият екип на продукцията е в смесен българо-индийски състав. Явно хладната есен е трудно поносима за гостите от топлата част на Азия. Повечето от тях са с дебели якета и шапки, от които е трудно да се видят лицата им.  

Екипът снима саундтрак към скъпа продукция, която се развива 2-3 десетилетия назад. Колекционерски коли от онова време са наети от цяла България и „небрежно“ паркирани по калдъръмените улички.  

Млади статистки от града на тепетата имат задача да се разхождат небрежно наоколо, а танцьори от София ще изпълняват денс сцените.

Припомняме, че след Боливуд в Пловдив се очаква отново Холивуд. Звездата Мила Йовович ще снима кадри от „Хелбой 3: Завръщането на Кървавата кралица“.

  • 22 Мар, 2018 | ThomasBoate
    заказать продвижение сайта торрент логин в скайпе SEO PRO1
  • 03 Ноев, 2017 | аз
    как можахте да пльоснете тези еко тоалетни ТОЧНО на "най-подходящото"място!ОТВРАТИТЕЛНД Е!!!! Поне ги сложете на по-дискретно място,според мен!Благодаря за разбирането,ако все пак ги премести този от когото зависи.
  • 01 Ноев, 2017 | Ха ха
    Приличаме им на Индия вероятно. А и индийци можем да им осигурим за масовките.
Още от рубриката "фоторепортаж"

Подобни новини

07 Мар, 2018

Капана продава (СНИМКИ)

От кредитни карти до лотарийни билети

Кой каквото ще да казва обаче Капана продава. Факт! Продава дори територия за снимане. От реклами, през музикални клипове, TV шоута, до продукции на Холивуд  и Боливуд.

Ъгълът на ул.“Златарска“ с „Христо Дюкмеджиев“ явно е дъблоко магично и обично от камерите място. В навечерието на 8-ми март кьошето отново е плац на рекламната индустрия. Галерия Лаутлиев днес се превръща в Цветарница, след като преди няколко месеца бе банкомат. Не може да се отречете, че малкото ъгловото помещение има добър маркетинг.

Репортерската ни разходка из съседните улици установи, че току до р-т Паваж е „открит“ нов обект „Губещи билети“, а до PLOVEdiv e „конкуренцията“ с име „Печеливши билети“.  Заради двата „нови“ обекта за търкане ...

» повече
06 Ноев, 2017

Банкомат смени галерия за изкуство в Капана... за малко

Пловдивчани веднага реагираха на смяната на културата с материализъм

Парите победиха изкуството в Капана. Вместо вход към фотографската галерия на Никола Лаутлиев, там вече има банкомат. Възмутени пловдивчани веднага реагираха с възмущение и тъга от ценностната подмяна...

Има ли повод за притеснение? Всъщност - не. Банкоматът е само бутафорен. Той е поставен там, за да бъде заснета реклама на банка. За целта дори се подменят знаменцата в зоната около кръстовището на "Христо Дюкмеджиев" и "Златарска". 

Капана отново се превърна неочаквано за местните в снимачна площадка. Улици са преградени, пълни със снимачна техника. Темата със сблъсъка между киноиндустрията и пловдивчани може да проследите в преходните статии в Под Тепето.

» повече
02 Ноев, 2017

Стягат сватба на Малката главна

Бели шатри, екзотични плодове и кофи „алкохол“

Ананди се врича в Пловдив

Древната Узун чаршия е избрана за място за снимките на пищна сватба в мегапродукция на Боливуд. Бели шатри бяха разпънати на Малката главна и украсени с множество лампи и цветя, а алкохолът започна да се лее отрано сутрин. Екипът на мащабната продукция се зае отрано да маха етикетите на бутилки и да ги пълни с течност направо от кофите.

Декорът на боливудската сватба не се различава от този на местните. Дълги маси с бели покривки, шатри, цветя, воали и купи с екзотични плодове очакват сватбарите.

Гледката предизвика любопитството на минувачи, които се бяха спрели около шатрите вероятно за да зърнат булката и младоженеца.

» повече
11 Окт, 2017

Филмите, снимани в Пловдив

Орнела Мути се влюбва в една от къщите в квартал „Капана”, където снима филм през 1991 г.

Коя кино звезда се влюби в Капана и измести първоначалното място на снимките

За съвременната филмография на Града под тепетата, кога Холивуд и Боливуд са били тук, разказва гидът Lost in Plovdiv

Е, Пловдив очевидно не е Холивуд, но когато ние от пловдивския гид се поразровихме из архивите се оказа, че в немалко филми може да намерите кадри от любимия град под тепетата. Някои са български класики, но в листа по – долу може да откриете чуждестранни заглавия, а дори и две американски продукции.

Безспорно, може би най – известната лента с кадри от града е „Вчера” -  режисьор и сценарий Иван Андонов, по романа на Владо Даверов. Лентата разказва за училищния живот в немската гимназия в град Ловеч, но е заснета изцяло ...

» повече
01 Ноев, 2014

Жерар Депардийо мори глад с риба в Тракия

Наш папарак закова мегазвездата на обяд в Рибарника

Суперзвездата Жерар Депардийо хапна обилно със супер апетит на околовръстоното в Тракия, а папарак на Под тепето го закова с фотоси. Един от най- големите актьори на европейското кино в момента е в Пловдив, за снимките на българо- швейцарската продукция "Пътникът". Част от лентата, в която между другото участва нашенката Деси Тенекеджиева, се заснема в село Калояново, като местните тръпнат в очакване да видят възедрия французин с руски паспорт.

Депардийо обаче цъфна днес по обед в "Рибарника" в Тракия за изненада на клиентите в нашумелия тематичен ресторант. Той бе в компанията на млада жена и мъж на средна възраст- и двамата българи. Дамата изглежда изпълнява ролята на личен асистент на Жерар, тъй ...

» повече