Подтепето

фоторепортаж

01 Ноев, 2017

Боливуд превзе Капана пак, очаква се Холивуд

 

Снимат саундтрак на нова продукция (ГАЛЕРИЯ)

Местните се тюхкат, че не са предупредени. Запушват входове на магазини и няма места в Синята зона

Индийската конкуренция на Холивуд отново снима мащабна продукция в сърцето на Пловдив. Отрано сутринта уличките в Капана са опасани от кабели и удължители. Огромни камиони за реквизит са задръстили ул.“Йоаким Груев“.

Реквизитът превзема тротоари и дувари. Собственичка на бижутерски магазин срещу Джумая джамия издирва 40 минути организатори от продукцията, за да можа да влезе в обекта си, който бе недостъпен.

Синята зона е неизползваема за шофьори с делнични задачи в района. „Улицата е платена, не може да спирате тук,“ обяснява служителка на ОП-то на млад мъж, който се кани да пусне SMS. Охранители на всеки ъгъл обясняват на пловдивчани от къде може и откъде –не, да се минава.  

Техническият екип на продукцията е в смесен българо-индийски състав. Явно хладната есен е трудно поносима за гостите от топлата част на Азия. Повечето от тях са с дебели якета и шапки, от които е трудно да се видят лицата им.  

Екипът снима саундтрак към скъпа продукция, която се развива 2-3 десетилетия назад. Колекционерски коли от онова време са наети от цяла България и „небрежно“ паркирани по калдъръмените улички.  

Млади статистки от града на тепетата имат задача да се разхождат небрежно наоколо, а танцьори от София ще изпълняват денс сцените.

Припомняме, че след Боливуд в Пловдив се очаква отново Холивуд. Звездата Мила Йовович ще снима кадри от „Хелбой 3: Завръщането на Кървавата кралица“.

  • 03 Ноев, 2017 | аз
    как можахте да пльоснете тези еко тоалетни ТОЧНО на "най-подходящото"място!ОТВРАТИТЕЛНД Е!!!! Поне ги сложете на по-дискретно място,според мен!Благодаря за разбирането,ако все пак ги премести този от когото зависи.
  • 01 Ноев, 2017 | Ха ха
    Приличаме им на Индия вероятно. А и индийци можем да им осигурим за масовките.
Още от рубриката "фоторепортаж"

Подобни новини

06 Ноев, 2017

Банкомат смени галерия за изкуство в Капана... за малко

Пловдивчани веднага реагираха на смяната на културата с материализъм

Парите победиха изкуството в Капана. Вместо вход към фотографската галерия на Никола Лаутлиев, там вече има банкомат. Възмутени пловдивчани веднага реагираха с възмущение и тъга от ценностната подмяна...

Има ли повод за притеснение? Всъщност - не. Банкоматът е само бутафорен. Той е поставен там, за да бъде заснета реклама на банка. За целта дори се подменят знаменцата в зоната около кръстовището на "Христо Дюкмеджиев" и "Златарска". 

Капана отново се превърна неочаквано за местните в снимачна площадка. Улици са преградени, пълни със снимачна техника. Темата със сблъсъка между киноиндустрията и пловдивчани може да проследите в преходните статии в Под Тепето.

» повече
02 Ноев, 2017

Стягат сватба на Малката главна

Бели шатри, екзотични плодове и кофи „алкохол“

Ананди се врича в Пловдив

Древната Узун чаршия е избрана за място за снимките на пищна сватба в мегапродукция на Боливуд. Бели шатри бяха разпънати на Малката главна и украсени с множество лампи и цветя, а алкохолът започна да се лее отрано сутрин. Екипът на мащабната продукция се зае отрано да маха етикетите на бутилки и да ги пълни с течност направо от кофите.

Декорът на боливудската сватба не се различава от този на местните. Дълги маси с бели покривки, шатри, цветя, воали и купи с екзотични плодове очакват сватбарите.

Гледката предизвика любопитството на минувачи, които се бяха спрели около шатрите вероятно за да зърнат булката и младоженеца.

» повече
11 Окт, 2017

Филмите, снимани в Пловдив

Орнела Мути се влюбва в една от къщите в квартал „Капана”, където снима филм през 1991 г.

Коя кино звезда се влюби в Капана и измести първоначалното място на снимките

За съвременната филмография на Града под тепетата, кога Холивуд и Боливуд са били тук, разказва гидът Lost in Plovdiv

Е, Пловдив очевидно не е Холивуд, но когато ние от пловдивския гид се поразровихме из архивите се оказа, че в немалко филми може да намерите кадри от любимия град под тепетата. Някои са български класики, но в листа по – долу може да откриете чуждестранни заглавия, а дори и две американски продукции.

Безспорно, може би най – известната лента с кадри от града е „Вчера” -  режисьор и сценарий Иван Андонов, по романа на Владо Даверов. Лентата разказва за училищния живот в немската гимназия в град Ловеч, но е заснета изцяло ...

» повече
01 Ноев, 2014

Жерар Депардийо мори глад с риба в Тракия

Наш папарак закова мегазвездата на обяд в Рибарника

Суперзвездата Жерар Депардийо хапна обилно със супер апетит на околовръстоното в Тракия, а папарак на Под тепето го закова с фотоси. Един от най- големите актьори на европейското кино в момента е в Пловдив, за снимките на българо- швейцарската продукция "Пътникът". Част от лентата, в която между другото участва нашенката Деси Тенекеджиева, се заснема в село Калояново, като местните тръпнат в очакване да видят възедрия французин с руски паспорт.

Депардийо обаче цъфна днес по обед в "Рибарника" в Тракия за изненада на клиентите в нашумелия тематичен ресторант. Той бе в компанията на млада жена и мъж на средна възраст- и двамата българи. Дамата изглежда изпълнява ролята на личен асистент на Жерар, тъй ...

» повече