Пловдивчанин спаси момче, паднало във водата на Гребната база (СНИМКИ)

Евала

Семейната разходка на Асен и Илиана Николови се превърна в спасителна акция

47-годишният Асен Николов не само се оказал на точното място по точното време, но е реагирал адекватно и по човешки. Такива хора заслужават признание.

Съпругата му качи клип, на който се вижда краят на спасителната акция, с която завършила семейната им разходка на Гребната база в събота следобед. Екипът на Под тепето се свърза с нея за повече подробности и разрешение да ползваме кадри.

„Разбира се, че ще позволя да разкажете историята. Не за друго, а за пример на младите хора. Нашето поколение е учено така – да помага без да се замисля,“ каза Илиана.

Съпругът ѝ е директор на Енергосекция Пловдив към НК "ЖИ". Спортист е, а семейството не било ходило на Гребната от лятото. "Решихме да се раздвижим след тежките празници и дори се чудехме дали да го правим или да заминаваме на гости на майка ми в Стамболийски. Слава на Бога, че решихме да се разходим първо. Момчето е имало късмет, защото наоколо бяхме само ние и още две други момчета," разказва Николова.

Пострадалото момче, което по всяка вероятност се е подхлъзнало е било в шок, приятелят му – също. Асен дал наставления на младежа бързо да сваля мокрите дрехи и да се увива в колата с топли неща. Автомобилът на момчето бил до канала и той тръгнал да се прибира с приятеля си, а семейство Николови продължили разходката.

"Аз снимах края на акцията по спасяването, защото видях, че развръзката е успешна. Иначе първоначално мъжът ми се беше затичал да влиза във водата, да го хване за ръката и момчетата от брега да ги теглят. Но аз видях това колче до едно дръвче и му извиках да се върне. Всичко се разви светкавично.

Вечерта момчето ми писа да ни благодари. Каза, че не е можел да плува и много се е панирал, защото долу наклонът се е пързалял и вместо напред, го е теглило назад. Майка му също благодари в месинджър."

Споделете ни във:

3 коментара за “Пловдивчанин спаси момче, паднало във водата на Гребната база (СНИМКИ)

  1. Хептен измислени сърцераздиряния (или спазарени прославления?) за нищо и никакво; доколко ПодАльошата потъна… Ако не ме лъже очилото снимките доказват, че ЧОРБАТА Е ДО КОЛЯНО или по-малко и че става за 1. РАСОВО КОМАРОВЪДСТВО; 2. Жабешки бутчета за италианско; 3. за тровене на бебетата доколкото ги има с инсектициди; 4. Световно гребане БЕЗ ВТОРИ КАНАЛ както призна върховният Световен Гребец

  2. Да не дава Господ да ви се случи нещастие, със сигурност ще попаднете на хейтър като Вас 😉 Човешкото Ви липсва, а това е жалко и Ви прави нещастен! Добрее е че нивото на водата в Гребния канал е мерило за човештина само във вашите очи… Дано да прогледнете! Някой трябва да се моли за Вас 😉

  3. странна реакция срещу проста закачка с дълбочината на локвата = една педя / до коляно, само колкото да напълни с комари махлата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.