Подтепето

евала

12 Окт, 2017

Над 3 литра кръв събра акция на кмета на „Централен“

В поредната акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на район „Централен“, се включиха 8 човека и дариха общо над 3,2 л. кръв. Тя се проведе днес преди обяд пред районната администрация на ул. „Христо Г. Данов“.

Според екипа на „Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив“ се наблюдава постоянна тенденция за висока активност в кръводарителските инициативи сред гражданите. Централен е сред районите с най-много участници в тази кампания. От центъра изразиха благодарност на организаторите и подкрепата на кмета Георги Стаменов в тази благородна кауза.

От 8.30 до 13.00 ч. всеки от общо 8-те включили се дариха по 450 мл. кръв. Сред тях имаше както служители на администрацията, така и жители на района. Кампанията премина успешно и без причини за безпокойство за всички участници.

Напомняме, че през 2016г. „Дарете кръв, подарете живот“ привлече 9 доброволни кръводарители. За първи път тази година за целта се използва линейка, която бе паркирана пред администрацията на „Христо Г. Данов“ №39. Предишни години се предоставяше помещение в самата административна сграда.

„Благодаря на отдадения медицински екип и на всички включили се в кампанията. Това е една положителна инициатива, която район „Централен“ ще подкрепя и в бъдеще“, сподели кметът Георги Стаменов.

  • 14 Окт, 2017 | Браво!
    Най-адекватния кмет, който сме имали до сега!!!
Още от рубриката "евала"

Подобни новини