Подтепето

евала

13 Сеп, 2017

Млади пловдивчани ще почистят Бунарджика

Най-активната неправителствена организация в града под тепетата - JCI Plovdiv ще вземе участие в националната кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”.

Те ще се включат в  почистването на един от любимите хълмове на малки и големи в града – Бунарджика, по-известен като Альоша. Кампанията по почистването на Бунарджика ще се проведе на 16.09 (събота), от 10:00 до 15:00 часа.

За първи път кампанията се провежда на 12 май 2012 година, когато цяла България се обедини с една мисия - да изчистим България за един ден. От тогава до сега събитието се превръща в една от най-мащабните доброволчески инициативи в България. Над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства се включват традиционно всяка година. До момента в кампанията са се включили над 1 350 500 доброволци.

Иниацитива има за цел, да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Неслучайно голямото чистене ще се проведе през есента. Наближава края на туристическия сезон, съпътстван с множество отпадъци по паркове, горски зони, плажове и райони около водоизточници. Ако не бъдат отстранени, затрупаните под снега боклуци могат да нанесат сериозна вреда на природата. Ключов партньор на кампанията тази година е Министерството на околната среда и водите. Инициативата се подпомага от над 230 частни фирми.

В Пловдив, организаторите на акцията за Бунарджика, ще осигурят чували и ръкавици за всички желаещи да се включат в почистването. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и Район Централен.

Няма направени коментари
Още от рубриката "евала"

Подобни новини