Подтепето

евала

13 Окт, 2017

Барбекютата в Лаута са възстановени

Десетки пловдивчани също поискаха за някои паркове в Централен и Западен

Върху бетонните плочи на новоизградените каменни съоръжения личат „кървавите“ надписи  

Речено-сторено! Както обеща кметът на тракийци светкавично възстанови разрушените в началото на седмицата барбекюта в любимия парк Лаута. Новите дори са по-хубави, твърдят съкварталците. Вандалската акция предизвика бурна вълна от недоволство сред обществеността не само в Пловдив, а на национално ниво. И камерите работят! Това написа кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров в социалната мрежа, публикувайки снимки на трите възстановени барбекюта. 

Вижте част от коментарите по темата: „След един вандализъм, отново се гради! Това носи добро послание!“; „На неядящите месо трябва да се обясни, че барбекюто се ползва и за зеленчуци“; „Поздравления за бързата реакция,кмете!“…

След изразените адмирациите за бързата работа хората искат по същия начин да се отговаря и за запълването на дупките по пътищата, поправките на тротоарите и т.н.

В коментарите по темата през седмицата десетки пловдивчани поискаха барбекюта и за някои паркове в Централен и Западен. Тракийци настояват и за „легнал полицай“ на булеварда, където през месец май загина катаджията Делян Палазов.

Няма направени коментари
Още от рубриката "евала"

Подобни новини

10 Сеп, 2018

Чешмата на Лаута пресъхна за събора

снимка: Краси Петев

Читатели алармираха в редакцията на Под тепето, че единствената питейна чешма в парка е била недостъпна по време на фестивала Пловдив мези

„Забранената чешма на Лаута!!! Не можете да пиете вода в парка,само бутилирана от 3 лева!!!“ Снимката с този текст ни изпрати читател на Под тепето, тя е направена е на 5-ти септември в първия ден на събора „Пловдив мези“. Според него и много други посетители на парка единствената питейна чешма „пресъхва“ редовно по време на масови събития в Лаута.

Наш репортер се свърза с районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за коментар.

„Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на ...

» повече
21 Мар, 2018

Започват акции срещу чоплене на семки в големите паркове

Най-масовите нарушения са в Лаута, първо проверяват там

Глобата е в размер на 50 лева

Служителите на Оп „Чистота“, които с промяна в наредбата на Община Пловдив вече могат да санкционират при нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, започват акции насочени към нарушителите в парковете, разбра Под тепето.

„Нашите контрольори започват налагане на глоби и по изхвърляне на фасове и люпене на семки в парковете. За това се договорихме с кметовете по райони и почваме тази седмица да правим акции,“ поясни директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.  

Той потвърди, че с районните администрации  уточняват подробностите кога да бъдат масираните проверки. 

Като мина през Лаута в топло време почти на всяка пейка се люпят семки и се плюе долу, възмущава се кметът на ...

» повече
18 Ноев, 2017

Вегани пак вилняха из Пловдив

Магазини за месо в различни части на града осъмнаха с „кървави“ надписи

С огромни червени надписи „Убийци“ и „Жестоки убийци“ намериха служители и собственици  на магазини за месо в Пловдив тази сутрин. Мощната акция на ултра веганите е обхванала месарници в центъра и крайните квартали.

На снимките виждате магазин на кръстовището на ул.“Богомил“ и „Петко Д. Петков“ в район „Централен“. За същите надписи съобщиха и жители на квартал „Коматево“ на фирмения магазин на производителя Попов. Месарските обекти, освен надраскани са и залети с „кървава“ боя.

Акцията е ударила и обект за яйца на едро, където е обяснено, че "Яйцата са жестокост".  

Почеркът от сегашната акция е близък с този от 9 октомври, когато трите барбекюта в парк Лаута бяха ...

» повече
10 Окт, 2017

Кметът на тракийци отвръща на удара: Барбекютата в Лаута стават шест

Обществена подкрепа за възстановяване на скарите в парка набира скорст

Председателят на Българския вегански съюз издигна вандалите в герои

След вандалското разрушаване на любимите три барбекюта в парк Лаута и надписите в стил "веган терор" кметът на район Тракия Костадин Димитров заяви, че администрацията не само ще възстанови в най-кратки срокове разрушените огнища, а и нещо повече - ще изгради още три.

Хулиганската проява предизвика мощна ответна реакция. Много граждани, обществени организации и сдружения са изразили възмущение от вандалския акт в „Лаута“. Костадин Димитров благодари за това и допълни, че е получил и подкрепа за възстановяването на разрушените барбекюта в парка.

Директорът на КСУ „Свети Георги“ Апостол Делев е изразил съпричастност и готовност хората от дома да помогнат с доброволен труд ...

» повече
09 Окт, 2017

Спешно свикват "Цър-Пър Фест" на Главната

Автор: Морко Мръвков

Кметове с гердани от кюфтета в битка срещу вегански партизански отряди

Стартира френетичен строеж на барбекюта в отговор на безпрецедентен вегански терор

В Пловдив вегани-вандали счупили няколко общи барбекюта в парка. Това ви се струва безумно? Почакайте: 

Месоядните веднага отвръщат на удара - кметът на район Тракия се закани, че ще възстанови барбекютата и ще направи 3 допълнителни  "НАПУК на всичко". Представяте ли си? 3 барбекюта отгоре напук, за назидание! И това не е всичко: 

Напрежението продължи да ескалира и кметът на Пловдив Иван Тотев сподели покана/закана за спонтанен протест-барбекю фестивал в центъра на Пловдив. 

Според мен в Пловдив до 24 часа ще има безредици - воюващи с брадви и тигани групи вегани срещу месоядни, френетичен строеж на ...

» повече