БългарияЕвалаКултураНовини

Младият пианист Илиян Тиганев със самостоятелен концерт тази събота в залата на НУМТИ

Талантливият млад пианист Илиян Тиганев, който е и автор на химна на театралния фестивала „Сцена на кръстопът“ е подготвил творби на Бах, Бетовен, Шопен и Чайковски за самостоятелния си концерт, който ще бъде тази събота – 1 февруари 01.02.2020 година. Концертът започва в 11 часа в залата на НУМТИ „Добрин Петков“.

Посветиха химн на „Сцена на кръстопът”

Илиян завърши Музикалното училище през 2019-а и същата година бе приет в АМТИИ в Пловдив, в класа на доц. д-р Велислава Карагенова. Концертът е нещо като генерална репетиция на репертоара, който талантливия музикант е приготвил за заминаването си за Италия. На Ботуша Илиян Тиганев където ще бъде на образователен обмен за половин година по програма Еразъм+.

Преди да замине му предстои още един концерт от благотворителната серия, която организира в Дома за стари хора в Пловдив. Досега е зарадвал възрастните хора там с три концерта, на които свири лично и с различни музиканти и певци.

Илиян има награди от Пловдивския Бахов конкурс (2-ро място), от Велико Търново – „Звукът на времето“ (1-во) място, а наскоро получи стипендия под формата на електрическо пиано от клуб Round Table – Пловдив, за да може да свири на места, където няма наличен инструмент.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина