БългарияЕвалаНовини

Малката Анелия има нов дом, мама, татко и батко

Още едно дете беше осиновено от Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ на фондация „За Нашите Деца“

Поредното детенце, за което се грижи екипът на Центъра за настаняване от семеен тип „Детска къща“ на фондация „За нашите деца“, вече има свое семейство. В края на работната седмица екипът изпрати малката Анелия в нейния нов дом заедно с мама, татко и по-голямото ѝ братче – Андрей, който е повече от щастлив, че си има сестричка.

Анелия бе поверена на грижите на нашите детегледачки, когато беше съвсем мъничка – едва на 2 седмици, разказват от Детската къща. Родната ѝ майка я оставила в болницата веднага след раждането и оттогава никой не я е потърсил. И така до преди няколко месеца, когато на вратата им похлопва прекрасното семейство на Даниела и Марин, което с много любов и нежност ще се грижи за нея оттук насетне.

За 10-те месеца, през които се грижихме за нея, Анелия се превърна в енергично дете, с характер. Понякога, заради упоритостта ѝ, детегледачките ни казваха, че се чувстват все едно борят ината на голям човек, а не на пеленаче. А най-много се инатяла, разказват, когато ѝ приготвяли вкусна, но пък постна супа – често, вместо в стомахчето на Ани, супата се оказва по лигавника ѝ. Другите деца в Къщата, дори по-големите, също знаели да не я ядосват, защото иначе щели да последват гръмогласни ревове.

Благодарение на добрата и всеотдайна грижа на целия ни екип, Ани се развиваше нормално и съвсем бързо се научила да се обръща по коремче и по гръб, и да лази.

Тя е едно силно и здраво детенце, което вече има свое истинско семейство. Семейство, което ще ѝ даде… всичко. Обич, грижа, сигурност, бъдеще… и щастливо детство.

Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ на фондация „За Нашите Деца“ е място за настаняване на малки деца (до 6 деца от 0 до 7 години), изоставени от своите родители, често пъти още от родилно отделение. В Детска къща бебетата получават пълноценна грижа, внимание и много обич, докато екипите търсят трайно решение за всяко от тях – връщане в родното семейство, осиновяване или живот в приемно семейство.

За първи път моделът на Детска къща се прилага от фондацията в пловдивския квартал Коматево през 2003 година. 12 години по-късно в София с подкрепата на дарители бе изградена къща, съобразена със съвременните тенденции за семейно жилище.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина