БългарияЕвалаНовини

Доброволци от Червения кръст събират средства пред храмовете

Набраните суми ще са в помощ на деца в нужда, както и за обучаване в хуманнност, милосърдие и толерантност на талантливи младежи

Благотворителна акция на Българския младежки Червен кръст се провежда в цялата област, съобщават от централата в Пловдив. Пред 25 православни храма в Пловдив, Сопот, Карлово, Асеновград и Първомай ще откриете доброволци на организацията, които са облечени в дрехи с логото и държат също така брандирани касички.

Набраните средства ще са в помощ на деца в нужда, както и за обучаване в хуманнност, милосърдие и толерантност на талантливи младежи.

Кампанията ще се проведе и на Разпети Петък, 26.04. Тя е традиционна за пловдивската младежка червенокръстка организация и за пореден път ще обедини чрез съпричастност към нуждаещите се различни поколения пловдивчани. Тази година мотото е “Добротата е безценна” и е свързано с честването на 140 години от създаването на БЧК. Част от кампанията е и традиционното боядисване на червени яйца с деца, което се провежда на Велики Четвъртък в двора на Пловдивската Митрополия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина