БългарияЕвалаКултураНовини

Деца от дом дариха картини за болни връстници

Рисунки на възпитаниците на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив, ще украсяват отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Св. Георги”

Картини, нарисувани от възпитаниците на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив, ще украсяват отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Св. Георги” със съдействието на Асоциация Лицеви Аномалии – АЛА. Картините са нарисувани от деца, които не живеят при своите родители и обединяват посланията за ценността на семейството, приемането на различните и уважението към всяка личност. С тази изложба децата искат да покажат на обществото, че всички деца имат право на мечти, радват се на детството си, а добрата грижа и любов ги учи да правят добро за другите, независимо дали живеят в своето семейство или в алтернативна грижа.

Цветните мечти на малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип “Майка Тереза” към КСУДС, бяха представени за първи път пред публика в Галерия Тракарт вчера, в Деня на християнското семейство. Изложбата, поготвена с подкрепата на художничката Камелия Христева, срещна възторга на гостите на празника по случай Деня на християнското семейство и 5 годишния рожден ден на ЦНСТ “Майка Тереза”. Сред тях бяха заместник кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и директорът на Дирекция “Социална политика” към Община Пловдив Веселина Ботева.

Децата от “Майка Тереза” разказаха пред гостите по свой начин приказката “Джак и бобеното зърно”, подготвена с помощта на младежи от БЧК Пловдив. По-рано през деня в кръводарителската акция, организирана в сградата на Комплекса, се включиха 6-ма доброволци. А с първия приз за принос към отразяване на добрите примери за грижа към деца и семейства в риск КСУДС отличи с плакет 10 журналисти.

За 5-те години от своето създаване през семейството на ЦНСТ “Майка Тереза” са преминали 50 деца, разказа директорът на КСУДС Неда Петрова. За ремонт, оборудване и обзавеждане на центъра са вложени десетки часове доброволен труд и над 55 хиляди лева, почти всички – от дарения. Зад статистиката, обаче, са децата, които и вчера разказаха, че приемат центъра за свой дом, а хората в него – за своето семейство.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина