Подтепето

ИзПодТепето

26 Фев, 2018

Жалби до омбудсмана заради знаменцата в Капана

Няма писмено указание колко време след събитие украсата трябва да бъде свалена

Няколко жалби през миналата година са получени до Обществения посредник на Пловдив на тема „знаменцата в Капана“. Това става ясно от Годишния отчет на институцията, който предстои да бъде гледан на сесия на Общински съвет тази седмица. Жалбите са заведени към направление „регистрация на търговски обекти; търговска дейност“. Общо за цялото направление през периода 1 януари – 31 декември 2017 са постъпили 5 жалби. За сравнение през 2016 жалбата е била само една. 

Още по темата вижте в Капана.бг.

  • 26 Фев, 2018 | простряните гащи символизират Душата на Капана
    вече нищо друго не запомнят посетителите в Капана освен гордо простряните ГАЩИ (пърдом, пликчета? кюлоти - им казваше баба?) със които се провъзгласяват "творческите" идиотизми на една бивша занаятчийска ЧАРШИЯ =честна и почтена, с дюкян долу и четиристайно жилище на трите етажа отгоре. Ама празен бил - че кой и за какво да върви до чаршията, като там кипи творчество, оти да им се пречкаме
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

07 Мар, 2018

Капана продава (СНИМКИ)

От кредитни карти до лотарийни билети

Кой каквото ще да казва обаче Капана продава. Факт! Продава дори територия за снимане. От реклами, през музикални клипове, TV шоута, до продукции на Холивуд  и Боливуд.

Ъгълът на ул.“Златарска“ с „Христо Дюкмеджиев“ явно е дъблоко магично и обично от камерите място. В навечерието на 8-ми март кьошето отново е плац на рекламната индустрия. Галерия Лаутлиев днес се превръща в Цветарница, след като преди няколко месеца бе банкомат. Не може да се отречете, че малкото ъгловото помещение има добър маркетинг.

Репортерската ни разходка из съседните улици установи, че току до р-т Паваж е „открит“ нов обект „Губещи билети“, а до PLOVEdiv e „конкуренцията“ с име „Печеливши билети“.  Заради двата „нови“ обекта за търкане ...

» повече
23 Фев, 2018

Добре дошли, пешеходци!

Забранените за автомобили улици в Капана се превръщат в гигантски паркинг по тъмно

Квартал Капана. Четвъртък, 19.20 ч. Един пешеходец срещу 11 автомобила. Такава е ситуацията на иначе забранената за леки коли  ул. „Йоаким Груев”. Точно 11 автомобила бяха паркирани снощи след знака за пешеходна зона  в отсечката от Широкото, до тупика на дирекцията на полицията. Гледката е подобна абсолютно всяка вечер. Като това е поредното снимково доказателство, че по тъмно, кварталът на творческите индустрии се превръща в гигантски нерегламентиран паркинг. За това способстват изкъртените антипаркинг колчета и свалените скоби по паважа. И липсата на контрол. Глобени снощи нямаше.  Няма да има и тази вечер. Добре дошли, пешеходци!

» повече
06 Ноев, 2017

Банкомат смени галерия за изкуство в Капана... за малко

Пловдивчани веднага реагираха на смяната на културата с материализъм

Парите победиха изкуството в Капана. Вместо вход към фотографската галерия на Никола Лаутлиев, там вече има банкомат. Възмутени пловдивчани веднага реагираха с възмущение и тъга от ценностната подмяна...

Има ли повод за притеснение? Всъщност - не. Банкоматът е само бутафорен. Той е поставен там, за да бъде заснета реклама на банка. За целта дори се подменят знаменцата в зоната около кръстовището на "Христо Дюкмеджиев" и "Златарска". 

Капана отново се превърна неочаквано за местните в снимачна площадка. Улици са преградени, пълни със снимачна техника. Темата със сблъсъка между киноиндустрията и пловдивчани може да проследите в преходните статии в Под Тепето.

» повече
03 Ноев, 2017

Бизнес и граждани в плен на Боливуд в Капана

Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили

Боливуд избра Пловдив за снимките на мащабна продукция. Още в сряда уличките в Капана бяха превзети от декори, реквизити и снимачни екипи, а днес снимките продължават.

Това предизвика смут сред местните, които дори не са предупредени. Входовете на магазини и заведения са задръстени, а Синята зона е напълно неизползваема. Дори свободното преминаване на пешеходци е невъзможно. Всичко това се отразява негативно на бизнеса в квартала, където се говори за неустойки.

Боливуд не се съобразява с никого. Огромни камиони с реквизит, кабели и удължители, тълпи от хора, ретро автомобили и дори автобус са запушили улиците ...

» повече
15 Дек, 2016

Украсяват гирляндите в Капана с коледни играчки

От днес започва декорацията на коледната украса в творческия квартал

Преди седмица гирлянди смениха знаменцата в квартала, след което изгряха и коледните светлини. Но това съвсем не е всичко, което организаторите на Светла Коледа в Капана са подготвили за жителите и гостите на Пловдив.

От днес всички собственици на обекти в Капана, ще могат да се включат в коледната украса, като окичат гирляндите пред своето заведение, магазин или работилница, с пъстроцветни играчки по свой вкус. Инициативата стартира от 9 часа сутринта, като за улеснение, от общината осигуряват вишка, с помощта на която ще се поставят играчките. Първи в украсяването ще се включат от Капан За Чудовища/What A Monstar и ресторант Паваж, след което се очаква да бъдат закичени и ...

» повече