Подтепето

ИзПодТепето

04 Юли, 2018

Военни шестваха под дъжда за празника на пловдивския гарнизон

Военни, политици и общественици отбелязаха празника на площад Централен

Пловдивският гарнизон отбелязва празника си на 4 юли още от 1915 година, чествайки победа в Междусъюзническата война

Пловдивски военни отбелязаха днес празника на локалния гарнизон с шествие по Главната улица "Александър Батенберг". Дъждът не спря събитието и армейците се събраха пред Военния клуб, за да честват празника на Пловдивския гарнизон. На площада се събраха летците от Трета авиобаза Граф Игнатиево, 24-а авиобаза Крумово, 110-и логистичен полк, 91-и инженерен батальон, 68-а бригада Специални сили, Втора зона за управление и наблюдение, както и секторите Военна полиция, Военна болница, Военен съд, Военна прокуратура и Военно окръжие. За събитието под тепетата пристигна и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Шествието премина през цялата Главна. На площада присъстваха и политици - областният управител Здравко Димитров, представители на община Пловдив и други институции, както и на църквата, начело с митрополит Николай. 4 юли е обявен за Празник на Пловдивския гарнизон още през 1915 година. Той е по случай победата на пловдивските войници над сърбите край Криволак през 1913 година, в рамките на Междусъюзническата война. През годините на социализма празникът е забранен и е възстановен през 2016 година. По вътешна информация на "Под тепето" много от военните са против това събитие, тъй като не са наясно какво точно празнуват.

  • 04 Юли, 2018 | bertina
    Вам нужно финансирование для вашего дома, вашего бизнеса, покупки автомобиля, чтобы купить мотоцикл, чтобы построить свой бизнес, чтобы ваши личные потребности больше не вызывали сомнений. Мы предоставляем личные займы с процентной ставкой 3% независимо от суммы. Вы хотите написать свои личные займы, что я ваш 24h / 24. Дополнительная информация: servicepeakgroup@hotmail.com Благодарю вас!
  • 04 Юли, 2018 | Пловдивчанин
    Битката при Криволак от 19 – 21 юни 1913 година е битка от Междусъюзническата война, в която българските войски (части от 2-а Тракийска и 3-а Балканска дивизия) нанасят тежко поражение на сръбската Тимошка дивизия II призив. В битката участва и славния 9-ти пехотен Пловдивски полк!!! А военните, които не познават бойната слава на пловдивските воини е добре да научат къде служат и да се поклонят пред нашите деди!
  • 04 Юли, 2018 | товаришч Методиевич пачему няма МОНАШЕСКО ИМЕ?
    Дрън-дрън МУТРОполитът Никола Методич със Зико си измислиха ешмедеме за ЧИНОВНИЦИТЕ от разните им там офиси с цел да ни залъгват, че все още имаме нещо като ВОЙСКА. Но "много от военните са против това събитие, тъй като не са наясно какво точно празнуват." = и не само те, цивилните също се чудим на маймунджулуците за наша данъкоплатска сметка. Докато НАТО се разпада
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини