Подтепето

ИзПодТепето

26 Фев, 2018

В капана на снега (Фоторепортаж)

Свърши солта по магазините в пешеходната зона

 

Нека да вали, да вали 5 дни поне! – нарича жена по телефона. Опакована е като скиор, вървейки по Малката главна. От лявата ѝ страна са останали само най-смелите продавачи на мартеници, които са разтворили плажни чадъри и са накачили допълнително найлони за преграда срещу навяванията.

 

Вечно гладните гълъби чакат на ята до павилионите за закуски, дано някой хвърли волно подаяние.   

 

Рафтът за сол в единствения хранителен магазин в района на ул. Райко Даскалов и кв. Капана в 12 часа по обяд е чисто празен. Освен морската сол, вече няма и трапезна, и каменна.

 

12,50 лева струват греблата за сняг в магазина на Широкото, те са втората най-купувана стока за деня.

 

Персоналът в магазини и заведения излиза периодично да рине сняг, да изтупва тенти и чадъри от навяванията. Има и такива, на които не им пука.

 

Появиха се и представители на "свободната професия" ринач на сняг.

 

Зимата е тук и рисува дори по покривите.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

18 Мар, 2018

Футбол в Капана - деца спретнаха игрище в пешеходната зона

Зрителите-батковци си спомниха за спокойните години, когато си играехме по улиците без опасност

Пешеходната част на улица "Йоаким Груев" се превърна във футболно игрище за няколко малчугани в топлия съботен следобед. Децата подредиха четири конуса на павираната улица и си спретнаха мачле сред туристите и гостите на арт-квартала. По-възрастните зрители си спомниха годините от преди 2-3 десетилетия, когато улиците бяха по-спокойни и тихи, и всички можехме да си играем на пътното платно. Малчуганите заеха цялата улица от хлебопекарната до новото заведение на ъгъла с "Братя Пулиеви", където други пловдивчани и гости пък пиеха вечерните си питиета. Духът на квартала навяваше една спокойна градска идилия.

» повече
27 Фев, 2018

Екипите на „Чистота“ извозват снега

40 сантиметра снежна покривка се е образувала в Пловдив  

Всички улици са проходими при зимни условия, градският транспорт се движи нормално, съобщават от общинското предприятие

ОП „Чистота“ започна да извозва снега от улиците и пешеходните зони в Пловдив. „Призоваваме гражданите, които почистват около домовете, гаражите или офисите си, да не изхвърлят снега върху пътното платно, а да го събират на купчини върху тротоарите, за да можем да го извозим и да предотвратим заледяването на пътни участъци при минусовите температури“, заяви директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Със съдействието на Пътна полиция от рано сутринта екипи на „Чистота“ с вишка отстраняват опасни ледени висулки от подлеза на ул. „Гладстон“, Тунела, Железния мост и други пътни съоръжения в града. Сигнали могат да ...

» повече