Подтепето

ИзПодТепето

01 Фев, 2018

Търсят се пари за възстановяване на Ботаническата градина

Общината и Аграрния университет си подават ръка

Възраждането на Ботаническата градина отново е в плановете на общината. Това стана ясно при представянето на Бюджет 2018 в общинския съвет вчера. Администрацията дава старт на процесите по възстановяването на близо 150-те декара парково пространство между Скобелева майка и Тракия, превърнато от райско кътче в клоака в последните 25 години. Общината и Аграрния университет са стиснали ръце и ще обединят усилия в опит да направят отново привлекателно място градината, известна навремето с екзотичните си и редки растителни видове.

Първите инвестиции там предстоят. На първо време паркът ще бъде обезопасен- ще бъде монтирана ограда. После ще търсим пари за възстановяването на Ботаническата градина, каза кметът Иван Тотев.

Припомняме, че планове за възстановяването на зелената зона имаше още през 2013. В последствие обаче те отпаднаха от дневния ред на местната власт.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

03 Ян, 2013

Ботаническата градина в Пловдив- нито ботаническа, нито градина

Бившият парк днес е райският остров на ексхибиционистите

Вечер се движим на групички, иначе е доста рисковано, признават майки пред Под тепето


Гледка от Ботаническата градина
Гледка от Ботаническата градина
Краят на света според маите дойде и си замина. Край на света обаче има в града на майните, стига да попаднете в онова, що наричат Ботаническата градина. Която нито е Ботаническа, още по-малко пък е градина. Видът на близо 150-те декара площ между Скобелева майка и Тракия по нищо не подсказва, че преди време това е било райско кътче. Днес районът е като дамгосан от калния ни преход. От бившата Ботаническа няма и помен- тук таме са останали някои от редките растителни видове, които сякаш се борят за живот сред гнилоч, камари с боклуци ...
» повече