Подтепето

ИзПодТепето

10 Юни, 2018

"Театър на отговорността" събира млади и възрастни в читалището в Коматево

Над месец организаторите са записвали истории от квартала, които ще превърнат в спектакъл

Театър на отговорността, Фондация Пловдив 2019 и Читалище Иван Вазов- Коматево представят проекта Покана за приятелство (Friend Request). Целта е да се насърчи комуникацията между различните поколения, като за целта събитието ще се проведе в читалище "Иван Вазов" в Коматево, където млади и по-възрастни ще комуникират и ще си разказват истории от миналото. Инициативата стартира днес в 17:00 часа.

В Коматево открихме едно невероятно читалище, съхранило духа и традициите на старото време и едни прекрасни деца на новото време, разказаха организаторите. Един месец те са събирали историите на квартала, които ще пресъздадат на сцената на Народно читалище „Иван Вазов- 1931“ в квартал Коматево. С помощта на театралния режисьор Елена Панайотова, в рамките на петдневно ателие ще се изготви сценична, интерактивна презентация.

Входът е свободен.

Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

„ТЕАТЪР НА ОТГОВОРНОСТТА“ е организация, целяща да развие международна, театрална платформа. Основната ни мисия е да създадем мрежа от артисти и организации, които да се обединят около идеите и целите на социално ангажирания театър, проявяващ се под различни сценични форми – конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

12 Юни, 2018

Единственото оцеляло бебе при Чирпанското земетресение става причина за възникване на лозарството в Коматево

Истории от квартала оживяха по време на проекта "Покана за приятелство", реализиран от екипа на Театър на отговорността (ГАЛЕРИЯ)

Децата на пловдивския квартал Коматево поднесоха с изразните средства на съвременното театрално изкуство калейдоскоп от приказки - истини за местната памет.  Под менторството на театрална режисьорка Елена Панайотова, заедно с екипа на Театър на отговорността в рамките на проекта "Покана за приятелство",  деца от ОУ " Захари Стоянов" два месеца изследваха като истински етнографи локалната културна история. Съвместно  с артистите те взимаха интервюта от местните хора и заснемаха най-опасните места в квартала, които претвориха в мултимедийната интерактивна презентация. Тя бе представена в препълнения салон  на читалище "Иван Вазов", партньор по проекта, миналата неделя. В тази съвременна работилница оживяха по изключително жив и театрален ...

» повече